Klantengetuigenis 'Engie'

Katrien Depoorter (Engie – LODGE.co) over de samenwerking met Beddeleem: “Hoge afwerkingsgraad voor ons co-working project”

De co-working space LODGE.co bevindt zich in de kantoorgebouwen van de Groep Engie, in de Engie Kievit Tower te Antwerpen. Werken, leren, ontmoeten en vergaderen: het gebeurt bij LODGE.co allemaal in een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Open werkplekken, afgesloten bureauruimtes, vergaderzalen, een auditorium… LODGE.co biedt alles met de nodige ondersteunende diensten.

Katrien Depoorter is de algemene coördinator van deze startup binnen ENGIE. Na meer dan 10 jaar als Project and Space Manager te hebben gewerkt bij Engie, besloot ze zich op het ambitieuze project te storten dat LODGE.co is.

“Met LODGE.co realiseerden we voor Engie een nieuw concept, nl. ‘Building As A Service’. In de Kievit Tower ontwikkelden we een co-working space van 900 m² en een 60-tal plaatsen, zowel voor intern Engie gebruik als voor extern gebruik. De vrijgekomen kantooroppervlakte wilden we optimaal benutten, én tegelijk de deuren opengooien voor externe professionals. Na Antwerpen gaan we ook in Brussel een gelijkaardig project opzetten, deze keer op 2000 m².”

“We willen dat onze huurders zich meteen thuis voelen in een echte huiselijke sfeer, en niet in een puur trendy omgeving. De mensen zijn altijd meteen overtuigd als ze de eerste keer binnen komen,” legt Katrien Depoorter uit.

Afbouw, wanden en deuren

Voor de afbouw van dit project, en het plaatsen van wanden en deuren, deed Katrien in 2018 een beroep op Beddeleem.

“Beddeleem zorgde voor de uitzonderlijk hoge afwerkingsgraad. De volle houten systeemwand JB 2000, de wandbekleding met akoestisch materiaal, de houten ramen JB WINDOW, de houten deuren JB DOOR en gebogen wanden in gipskarton: de kwaliteit en de afwerking waren uitstekend. De wanden, ramen en deuren werden op maat gemaakt volgens de wensen van het architectenbureau ‘Out of Office’.”

Beddeleem: “De werf werd uitgevoerd in twee fasen. In eerste fase zijn we begonnen met de demontage/afbraak, waardoor meteen de voorbereidende werken van de technieken konden starten. In tussentijd hebben we in de werfvergaderingen de uitvoeringsdetails verder besproken met klant & architect. Aansluitend zijn we gestart met fase 2, namelijk de heropbouw: de plaatsing van gipskartonwanden, plafonds, plinten, schilder- en behangwerken, plaatsing van tapijt, aanpassingen van bestaande plafonds,… Als laatste werden onze op maat gemaakte houten wanden/deuren gemonteerd.”

Kwaliteit

“Bij de aanbesteding had Beddeleem niet alleen de beste prijs, maar het zorgde ook voor een prima kwaliteit. Ik heb al veel samengewerkt met Beddeleem, en dat verloopt altijd aangenaam en comfortabel,” besluit Katrien Depoorter.

scroll to top