BIM | Madaster

Verticale integratie en digitalisatie

Beddeleem werkt al zeer gedigitaliseerd en geautomatiseerd en zet nog stappen richting verdere digitalisatie. Er is een grote link tussen tekenbureau, studiebureau, productievoorbereiding en ons geavanceerd machinepark. We kunnen die link in de voorliggende ontwerpfase ook doortrekken op uw project.

BIM

Er bestaat geen eenduidige definitie van BIM. Voor de ene staat het voor "Building Information Modelling" (het maken van digitale bouwmodellen), voor de andere voor "Building Information Model" (het bouw informatie model). Maar het staat ook steeds meer voor "Building Information Management" (het beheren en uitwisselen van de informatie). BIM kan in de verschillende fasen van een bouwproject ingezet worden (offerte en bestelling, werfvoorbereiding, aankoop, uitvoering, opvolging na de werken).

Beddeleem stelt BIM-modellen ter beschikking van alle producten en systemen

Beddeleem helpt u graag bij de realisatie van uw BIM-project. Wij stellen BIM-modellen van al onze producten en systemen ter beschikking, die u kunt integreren. Indien nodig kunnen onze experten ook zelf aan de slag in het algemeen BIM-model van uw specifiek bouwproject.

Voordelen

Door samenwerking in de ontwerpfase is er een betere voorbereiding van het project wat ook leidt tot foutenreductie in productie- en werffase en dit leidt op zijn beurt tot minder afval en een lagere ecologische impact. Het zorgt ook voor tijdwinst en kostenefficiëntie.

Circulaire economie - Materialendatabank

Vanuit een BIM-model is de overstap naar een materialendatabank klein. Door digitalisatie en linken van projecten via een materialendatabank kunnen we samen werken aan een circulaire toekomst voor de bouwsector. Later bij herinrichting of sloop van het gebouw kunnen de herbruikbare materialen geïdentificeerd en geïnventariseerd worden.

Beddeleem ging hiervoor een partnerschap aan met Madaster Max. Lees er hieronder meer over.

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

MADASTER

Circulair bouwen is de toekomst van onze sector. Materialendatabanken zijn hierin een belangrijke schakel.

Beddeleem is een klasse 8 aannemingsbedrijf gespecialiseerd op de kantoormarkt en we zijn ook producent-plaatser van onder meer onze eigen JB-systeemwanden, binnendeuren, klimaatplafonds en kantoormeubilair.

JB-producten

Dit zijn allemaal producten die perfect kunnen toegepast worden in een circulair bouwmodel. Ons core product, de Beddeleem-systeemwand, is een product dat van bij het begin ontworpen is om circulair herinzetbaar te zijn. Het is modulair, demonteerbaar, herplaatsbaar en er is zelfs de mogelijkheid om de prestaties te upgraden. Hier hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in.

Ook onze andere producten passen in deze filosofie.

Circulaire economie

We zijn Madaster Max partner geworden omdat we het hergebruik van onze systemen nog meer willen faciliteren. Via onze service na verkoop gaan we nu al vaak wanden gaan hergebruiken, aanpassen of herplaatsen bij bestaande klanten binnen hun eigen patrimonium. Dus we hebben de kennis en de know-how om die puzzel te leggen.

Te weinig nog wisselt het product van eigenaar en daarvoor is een materialendatabank de missing link. Onze hoop voor Madaster België is dat dit hét overzichtstool wordt om de uitwisseling van bouwmaterialen te versnellen en zo ook de werkelijke levensduur van onze producten te verlengen.

Samenwerken aan een duurzame werkomgeving

Daarnaast willen we als aannemer en producent via Madaster Max ook een partner en aanspreekpunt vormen voor architecten en bouwheren die samen met ons inzetten op een duurzame kantooromgeving. Madaster zal hierbij helpen de circulariteitsindex en de milieuimpact van de elementen en materiaalkeuzes te onderzoeken.

Sinds midden 2022 zijn onze eerste wandsystemen met achterliggende materiaalinfo en circulariteitsindex beschikbaar in onze database op het Madasterplatform. Deze zal stelselmatig worden aangevuld. Indien in uw project andere systemen toegepast zijn dan reeds opgenomen, aarzel dus zeker niet ons te contacteren.

Meer weten over Madaster?

scroll to top