KONE

Klant : Design Plus voor Kone Belgium
Architect : Design Plus 
Locaties : Brussel & Diegem
Uitvoeringsperiode : 2022 - 2023
 

Het hoofdkantoor van KONE in Brussel is een modern en innovatief gebouw dat het engagement van het bedrijf voor duurzaam en milieuvriendelijk bouwen illustreert. Het gebouw, gelegen in het hart van de stad, is ontworpen door architectenbureau Jaspers-Eyers. Het interieur van de nieuwe kantoren is vorm gegeven door Design Plus.

Een van de meest opvallende kenmerken van het hoofdkantoor van KONE is het gebruik van natuurlijk licht. Grote ramen en een dakraam aan de bovenkant van het gebouw laten veel zonlicht binnen, waardoor er overdag minder kunstlicht nodig is. Het gebouw is uitgerust met regenwateropvangsystemen, groene daken en een regentuin. Het efficiënte verwarmings- en koelsysteem van het gebouw, dat wordt aangedreven door geothermische energie, helpt ook de koolstofvoetafdruk te verminderen. Het gebruik van milieuvriendelijke materialen, zoals duurzaam hout en gerecycled staal, draagt bij aan het duurzame ontwerp van het gebouw.

Naast de milieuvriendelijke kenmerken is het hoofdkantoor van KONE ook ontworpen met het oog op comfort en gemak. Beddeleem verzorgde de totale inrichting van de open kantoorruimtes, de collaboratieve werkplekken en de vele vergaderruimtes die teamwork en communicatie bevorderen. Het ruime atrium is een ontmoetingsplaats voor medewerkers en gasten, evenals een café en een fitnessruimte.

Voor hun kantoor in het Pegasus Park in Diegem deed KONE ook beroep op Beddeleem. Hier werden eveneens verschillende inrichtingswerken verzorgd. Naast onze JB systeemwanden werden er ook JB QBE’s Box-in-Box geplaatst.

 

Gebruikte producten

scroll to top