Nieuw wandsysteem: JB FIREGLASS

Brandweerstand in gebouwen, veelal een noodzakelijk kwaad als het aankomt op esthetiek.  Een kluwen van zware profielen en saaie constructies zijn eerder regel dan uitzondering.

In overeenstemming met de eisen uit de wettelijke voorschriften waaraan gebouwen moeten voldoen, moeten brandwerende deuren en ramen beantwoorden aan enkele vastgestelde criteria.  Ze moeten zo worden ontworpen en uitgevoerd dat zij in geval van brand voorkomen dat het vuur en rook zich ontwikkelen en/of verspreiden naar andere ruimten en zones, ook deze buiten het gebouw.  Daarnaast maken zij de evacuatie van de gebruikers mogelijk door een beperking van het warmtestralingsniveau.

Binnen België spreken we voornamelijk over vuurbestendigheidsklassen EI30 (30 minuten brandweerstand) en EI60 (60 minuten brandweerstand).  Voor de rookdichtheid wordt in bepaalde gevallen een klasse Sm vereist.

Voor deze 2 vuurbestendigheidsklassen heeft Beddeleem reeds een heel aantal deur- en wandproducten.  Denken we bijvoorbeeld aan de brandwerende versie van ons JB2000 wandsysteem aangevuld met JB FLUSH raamkaders (EI30).  Deze raamkaders hebben het glas flush langs de buitenzijdes van de wand, waardoor ze een strak en hedendaags voorkomen koppelen aan de nodige veiligheid.  Ook voor rookdichte deurgehelen heeft Beddeleem de nodige oplossingen.

Nieuw is echter de toevoeging van het JB FIREGLASS-gamma.  Dit volledige glaswand- en deursysteem is opgebouwd uit brandwerend glas en slanke, strakke aluminium profielen, zo ook het deurblad.  De glaswand bestaat in 2 versies.  De FRAME-variant bestaat uit 4 zijdig ingeklemde glaspartijen. De CLEAR-variant bestaat slechts uit een onder- en bovenprofiel en de glasplaten worden naast elkaar opgesteld zonder overgangsprofiel.  In respectievelijke volgorde een alleskunner en een esthetisch pareltje.

Beide varianten hebben een hele reeks aan uitgewerkte aansluitingen om zich aan te passen aan uw project.

Afhankelijk van de versie kan in JB FIREGLASS een brandweerstand tot EI120 verkregen worden.

scroll to top