Klantengetuigenis Regie der Gebouwen (Pachecogebouw Dienst Vreemdelingenzaken)

Mevr. Alba Martin Benet (architecte bij de Regie der Gebouwen) over de samenwerking met Beddeleem voor de renovatie van het Brusselse Belfius-gebouw op de Pachecolaan voor de Dienst Vreemdelingenzaken: “Aangenaam verrast door de flexibiliteit van Beddeleem bij een erg strikte timing.”

In januari 2018 startte Beddeleem met de grote renovatie van het “Pacheco-gebouw”, vlakbij de Financietoren in Brussel. Met 12 verdiepingen, een gelijkvloers en 3 ondergrondse verdiepingen (samen goed voor 25.000 m² oppervlakte), ging het om een groot renovatieproject van het kantoorgebouw dat bovendien binnen een korte termijn gerealiseerd moest worden. Vanaf oktober 2018 moest de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) immers kunnen verhuizen naar zijn nieuwe kantoren. Beddeleem had dus een 10-tal maanden om de klus te klaren.

“En dat deed het ook,” vertelt Mevrouw Alba Martin Benet die, als architecte bij de Regie der Gebouwen, het project aanstuurde voor de overheid. “Ik was aangenaam verrast door de flexibiliteit van Beddeleem. De deadline voor de herinrichting van de kantoren stond vast: in oktober moest de DVZ weg uit de oude kantoren op straffe van een boete, dus er was geen marge. Bovendien kregen we met een groot waterlek een stevige onaangename verrassing. Maar het project werd toch tijdig opgeleverd voor de verhuis. De eindklant (DVZ) was heel tevreden met het resultaat.”

Totaalafwerking inclusief technieken

Commercieel directeur Jochen Daneels en Project Manager Dieter Daneels van Beddeleem: “We zorgden voor de volledige afwerking, inclusief alle technieken van dit “New Way of Working (NWOW)” project. De bij aanbesteding toegewezen algemene aannemer Les Entreprises Louis De Waele deed, omwille van de planning, beroep op Beddeleem voor de volledige realisatie van het project. Alle Beddeleem producten werden geplaatst : JB systeemwanden, JB COOL klimaatplafonds, JB DOOR deurgehelen, JB LOCKERS, noem maar op. Voor de technische loten doen we uiteraard steeds beroep op een aantal betrouwbare partners. De steeds korter wordende uitvoeringstermijnen van vandaag laten immers niet meer toe om met willekeurige partijen samen te werken.” 

Uitdaging

Alba Martin Benet: “Ongeveer 1 verdieping afwerken per maand, dat was echt een uitdaging. Beddeleem heeft samen met mij de analyse gedaan en de planning opgemaakt, rekening houdend met de erg strikte timing. Welke verdiepingen moesten eerst heringericht worden en welke konden  laatst aangepakt worden, zoals de sportzalen en de stockages. Bovendien moest de verhuis per verdieping georganiseerd worden, terwijl er gelijktijdig nog gewerkt werd op de andere verdiepingen.”

“Beddeleem zocht steeds naar een compromis tijdens de onderhandelingen met de betrokken partijen. De opvolging van het project verliep heel vlot. Gelukkig konden we voor een groot waterlek ook beroep doen op de expertise die Beddeleem heeft met betrekking tot klimaatplafonds,” aldus de architecte van de Regie der Gebouwen.

WTC III

Jochen Daneels merkt tot slot op: “Een vergelijkbare renovatie van 20 verdiepingen van de Brusselse WTC III toren voerden we overigens gelijktijdig uit. Het project werd zopas opgeleverd en we installeerden er behalve onze JB systeemwanden o.a. ook 21.000 m² van onze eigen JB CEILING metalen plafonds, alle maatmeubilair, JB LOCKERS, enz.”

"We hebben een vrijwel unieke positie in de aannemerswereld door tegelijkertijd fabrikant én klasse 8 aannemersbedrijf te zijn. Het succesvol afwerken van dit soort totaalrenovaties sterkt ons in ons geloof dat we een absolute meerwaarde kunnen betekenen voor de bouwheer”.

Nog meer info over dit Pacheco-project

scroll to top