Circulair project COCON Sint-Niklaas

Waarom zou je het weggooien als je het nog kan gebruiken ?

Project Cocon in Sint-Niklaas is een innovatieve transformatie van een oude industriesite van Nobels-Peelman tot een sociale en circulaire hub. Het project richt zich op de circulaire economie door slim om te gaan met materialen, zowel in de bouw als in het gebruik van het gebouw. De renovatie behoudt zoveel mogelijk van de bestaande structuur en maakt gebruik van tweedehands bouwmaterialen, zoals originele stalen binnenramen en vloeren. Daarnaast zijn materialen uit andere gebouwen hergebruikt, zoals wanden en verlichting. 

Cocon biedt een bruisende ontmoetingsplek voor circulaire en sociale ondernemers, waar ideeën worden uitgewisseld en nieuwe samenwerkingen ontstaan. Vanaf 2025 zal het project verder worden ontwikkeld tot een kenniscentrum voor circulaire economie, met als doel de circulaire transitie te versnellen en lokaal werk te creëren. Het netwerk van bedrijven, lokale besturen, experten en kennisinstellingen, speelt een cruciale rol in het succes van dit initiatief.

BEDDELEEM werd gekozen als partner voor de binnenwanden. Onze circulaire modulaire wandsystemen waren hier de perfecte oplossing op de vraag om met zoveel mogelijk recuperatiemateriaal te werken. 
Dankzij ons BEDDELEEM CIRCULAIR project konden we JB-wanden die al een leven achter de rug hadden hier opnieuw inzetten. 

Cocon werd gerealiseerd in samenwerking met hoofdaannemer Bouwbedrijf Floré, de Stad Sint-Niklaas, architecten Studio Tuin en Wereld en MikeViktorVIktor architects uit Antwerpen.

Met circulair bouwen zetten we opnieuw een stap richting duurzamer en efficiënter bouwen voor de toekomst.

Meer weten over Beddeleem Circulair ? REuse gamma | Beddeleem

Meer weten over onze duurzaamheidsstrategie ? Duurzaamheid | Beddeleem
 

scroll to top