MENU
20 Nov2017

Klantgetuigenis Atradius Credit Insurance

Algemeen Directeur Christophe Cherry van kredietverzekeraar Atradius over de samenwerking met Beddeleem: “Ondernemerschap van Beddeleem gaf de doorslag”

Kredietverzekeraar Atradius verhuisde in 2017 zijn Belgisch hoofdkantoor en maatschappelijke zetel in Namen naar de Avenue Prince de Liège. Voor de inrichting van de nieuwe kantoren met wanden, deuren en maatmeubilair deed Christophe Cherry, Algemeen Directeur van Atradius België en Luxemburg, een beroep op Beddeleem.

Atradius is een specialist op het gebied van kredietverzekering, incasso en borgstelling. De internationale groep is aanwezig op elk continent, met 160 kantoren in meer dan 50 landen. 3.700 medewerkers realiseren een omzet van meer dan € 1,8 miljard. In 2015 vierde Atradius zijn 90ste verjaardag.

Het nieuwe Belgische hoofdkantoor van Atradius in Namen biedt plaats aan 280 medewerkers op een oppervlakte van 6000 m².

Voor de afwerking van het gebouw zorgde Beddeleem voor 1400 m² JB 2000 systeemwanden 400 m² glazen wanden van het type JB SKY en JB 4000. Verder werden alle gispkartonwanden en deurgehelen JB DOOR (FIX & BLOK) voor de douches, het pc-lokaal en de vergaderzalen geplaatst. Diverse schilderwerken zorgden voor de final touch aan de rest van het gebouw.

Maatmeubilair

Beddeleem leverde ook kwalitatief designmeubilair op maat: een balie aan de inkom, op elke verdieping een kitchenette, en in de cafetaria een industriële keuken met toog, meubels voor bestek, koelkast enz.

“Grote goesting”

Algemeen directeur Christophe Cherry hield zich persoonlijk bezig met de inrichting van de kantoren en dus de samenwerking met Beddeleem. “Het eerste contact met Hendrik Daneels van Beddeleem was supergoed. Als mede-eigenaar is hij een echte ondernemer. Ik voelde meteen de grote ambitie van Beddeleem. Hun goesting in ons project was groot. Het ‘entrepreneurship’ dat ze uitstraalden gaf de doorslag.”

Luisteren

“De projectleider van Beddeleem toonde zich een partner die luisterde naar onze wensen, maar ook eigen ideeën aanbracht. Ze hebben ons bijvoorbeeld geholpen met het design van het project. Zeker voor het kwalitatieve maatmeubilair hadden ze toegevoegde waarde.”

Kwaliteit

“De kwaliteit van de systeemwanden is buitengewoon. De eigen lokale productie in België speelt daar zeker een rol in. Ook de installatie verliep prima, en op tijd. Ik zal Beddeleem zonder twijfel aanbevelen,” besluit Christophe Cherry.

Link »

30 Oct2017

Klantgetuigenis “Antaxius” – interieurarchitect Steven Mestdagh

Interieurarchitect Steven Mestdagh over samenwerking met Beddeleem voor project advocatenkantoor Antaxius: “Met Beddeleem heb je geen verrassingen”

Interieurarchitect Steven Mestdagh van het Antwerpse SVR-Architects was verantwoordelijk voor het nieuwbouwproject van het advocatenkantoor Antaxius. Voor de afbouw van hun nieuwe kantoren met systeemwanden, vloeren, meubilair en zonwering werkte hij samen met Beddeleem als partner.

Antaxius Advocaten is een fiscaal georiënteerd advocatenkantoor. Het in Antwerpen gevestigde kantoor werd in 1995 opgericht en kreeg in 2002 de huidige benaming. Vakgebieden zijn fiscaal recht, vennootschapsrecht, Mergers & Acquisitions en strafrecht (fiscaal, financieel en economisch). Het kantoor levert advies, doet arbitrage en behandelt litiges, zowel in de administratieve als de gerechtelijke fase, voor de nationale rechtscolleges en voor het Hof van Justititie van de Europese Unie. Antaxius werkt voor ondernemingen, bedrijfsleiders, zelfstandigen en particulieren.

Attis bouwde met Interbuild voor Antaxius hun nieuwe kantoren in Antwerpen op het Nieuw Zuid, in de buurt van het Justitiepaleis: individuele kantoren voor 20-30 tal advocaten en medewerkers, vergaderzalen voor een 40-tal personen, een op maat gemaakte bibliotheekruimte en een pauzelokaal met keuken die grenst aan het dakterras.

SVR-Architects, gevestigd in Antwerpen, werd geselecteerd voor de studie naar het budget, de projectbegeleiding, de spaceplanning voor de kantoorinrichting en de integratie van de technieken in het nieuwbouwproject.

Steven Mestdagh, interieurarchitect, coördineerde de technieken en afwerking.  Met ontwerp, plannen, bestekken en werfopvolging had hij alles in één hand.

Solide aanpak

“Om de doelstellingen van je opdrachtgever te halen, moet je met solide toeleveranciers werken. Het is altijd een zoektocht naar de juiste partij. Met Beddeleem heb je zo’n solide partner waarmee je geen verrassingen krijgt,” getuigt Steven. “Beddeleem lag voor dit project in concurrentie met twee andere spelers. Ze waren niet de goedkoopste, maar boden toch een goede concurrentiële prijs. Hun solide aanpak gaf uiteindelijk de doorslag. Ze speelden met hun producten goed in op het performante lastenboek. De opgeleverde kwaliteit was zoals beschreven. De samenwerking met de projectleider verliep prima.”

Beddeleem leverde voor dit project JB PURE glazen systeemwanden, verhoogde vloeren met tapijt, meubilair, vaste gipskartonwanden, zonwering en de technieken.

“JB PURE is een mooi product,” zegt Steven, “maar Beddeleem is niet alleen sterk in systeemwanden en plafonds, maar ook in meubilair. Ook dat werd aan Beddeleem uitbesteed, omdat we niet te veel wilden versnipperen qua leveranciers, en omdat we alles snel op de werf wilden hebben.”

Value for money

“We kennen elkaar al 15 jaar. We hebben dus ook al voor andere mooie projecten samengewerkt, zoals het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Uit ervaring weet ik dus dat je met Beddeleem onzekerheden afkoopt. Je krijgt altijd wat je verwacht: value for money,” besluit Steven Mestdagh.

Link »

26 Oct2017

Beddeleem, specialist in projecten op maat

‘Mass-production’ werd zo rond de crisis ingeruild voor ‘mass customization’.  Klanten willen unieke producten, op maat en afgestemd op hun smaak en budget.  Nog meer dan in welke sector ook is dit voelbaar op de projectmarkt.  Bij deze projecten wordt het architecturale aspect nog graag eens extra in de verf gezet met werf specifieke realisaties.

Dit maatwerk gaat veel verder dan een kast op maat, denken we maar aan referenties zoals Oostcampus of recent De Krook, waar wandgehelen op maat werden ontwikkeld.  Niet enkel esthetiek komt hierbij aan bod, maar bijvoorbeeld ook zaken die helpen bij het uitvoeren van bedrijfsgerelateerde toepassingen.  Zo ook hetzelfde voor plafonds op maat, specifieke materialen, …

Naast een pak knowhow, maakt Beddeleem er ook een punt van om steeds te investeren in een uitgebreid machinepark. Verticale integratie stelt ons niet alleen in staat om grootschalige projecten snel af te handelen.  Dankzij onze persoonlijke aanpak en ons eigen studiebureel kunnen we snel en flexibel handelen als het aankomt op het ontwikkelen van maatartikelen.

Jarenlange ervaring en een doorgedreven machinepark zijn slechts enkele pijlers die ons bedrijf maken tot wat het vandaag is, een van de grootste specialisten inzake projecten op maat in België.

Dit durven we gerust stellen, want geen enkele werf is dezelfde. Toch slagen we erin elke klant op z’n wenken te bedienen, volgens zijn persoonlijke wensen en maatstaf.  Dit getuigt ook onze recente klantentevredenheid van 83%.

Laat U dus gerust overtuigen en daag ons uit bij uw volgende project!

26 Sep2017

Beddeleem biedt de oplossing voor maximaal comfort

In kantoren en publieke ruimten zijn verschillende factoren bepalend voor de tevredenheid en het rendement van de mensen die er werken. Luchthygiëne en klimatologische omstandigheden spelen een heel belangrijke rol.

Bedrijven hebben er alle belang bij om de werkomgeving optimaal in te richten en uit te rusten. Het klimaatplafond JB COOL® van Beddeleem draagt actief bij tot het creëren van de ideale ruimte met een maximaal comfort. Het speelt bovendien ook een voelbare rol in het drukken van de energiefactuur.

De intensieve zoektocht naar alternatieven voor de klassieke klimaatregeling in kantoren en openbare gebouwen heeft geleid naar een concept dat meerdere kwaliteiten combineert, dat komaf maakt met een aantal onaangename neveneffecten, dat makkelijk en overal integreerbaar is en dat een verlaagd energieverbruik garandeert.

Het JB COOL klimaatplafond combineert een zeer laag verbruik met een uitstekende homogene verticale en horizontale temperatuurspreiding, zonder storende waarneembare luchtverplaatsing.

Het biedt een genormaliseerd koelvermogen van 80 à 95 W/m² (EN14240) en is tevens getest op brandstabiliteit volgens NBN 713.020 waarbij het een stabiliteit garandeert van 30 minuten.

Het concept laat zich verder kenmerken door een lage installatiekost en een quasi onbeperkte architecturale vrijheid in design: uitvoering naar wens van plafondmodulatie, paneelafmetingen, kleuren, materiaal, perforaties en integratie van technieken (denken we maar aan verlichting, luidsprekers, sprinklers, enz.)

Wijzigingen aan plafonds zijn eenvoudig realiseerbaar door de demonteerbaarheid van het systeem.  Het plafond kan te allen tijde worden geopend om de technieken van het gebouw te bereiken en dit zonder uitschakeling van het systeem.

Klimaatplafonds staan garant voor een maximaal comfort en een duurzaam karakter. Ze zijn meer dan ooit klaar voor de toekomst.

29 Aug2017

klantengetuigenis Vermo

“Het is heel duidelijk voor mij”, zegt Carl Moeyaert van Vermo. “De stielmannen van Beddeleem zijn specialisten in afbouw. Ze zijn sterk in hun ‘core business’. Alles is efficiënt verlopen en het eindresultaat is ronduit schitterend, en valt meteen op bij onze bezoekers. Ik ben dan ook heel tevreden. Dank voor de goede samenwerking!”

Voor de verbouwing van hun kantoren deed Vermo een beroep op de expertise van Beddeleem. Er werd gebruik gemaakt van JB CEILING plafonds, JB 2000 en JB PURE systeemwanden, JB DOOR deurgehelen, JB STORE kasten, en verder ook nog bureaustoelen en desks van het eigen Beddeleem gamma. Tot slot zorgde Beddeleem voor het binnenschrijnwerk.

“Het is niet meer te vergelijken. Van een jaren ’70-pand naar een fris en luchtig bureel. De bedoeling om een nieuwe wind te laten waaien door Vermo is volledig geslaagd. Dankzij Beddeleem, maar ook dankzij onze fantastische architecte Ellemieke Neyt. De commentaren die we krijgen zijn ronduit verbluffend. Mensen kunnen niet geloven hoe zo’n transformatie een bedrijf kan verjongen. Het lijkt allemaal zoveel groter op een kleinere oppervlakte. De zin voor detail qua architectuur en uitvoering is opvallend,” gaat Moeyaert enthousiast verder.

“Ik zou direct opnieuw voor Beddeleem kiezen,” aldus Carl Moeyaert. “De projectleider heeft de werf goed opgevolgd en had zijn stielmannen goed in de hand. De afspraken werden correct uitgevoerd en de timing werd gehaald. Bij kleine problemen werd er steeds correct actie ondernomen.”

De familiale onderneming Vermo maakte 3 generaties terug in het West-Vlaamse Gits al onderdelen voor de voedingsindustrie. Vandaag zijn ze de solide partner van bedrijven die nood hebben aan constructies in roestvast staal (riolering, wasbakken, tanks, buismaterialen…). Hun eigen studiedienst en ontwerpafdeling verwerkt opdrachten op maat. Sinds begin 2017 in door Beddeleem vernieuwde kantoren.

28 Aug2017

Beddeleem, partner in totale afbouw

Beddeleem staat sinds jaar en dag bekend om zijn gipskartonwerken en plafonds, velen linken deze ronkende naam in de afbouwwereld ook aan systeemwanden.
Wist U dat Beddeleem ook uw partner kan zijn in totale afbouw?  Zo kunnen wij voor u , naast de afwerking van het gebouw met een ruime keuze aan plafond- en wandsystemen ook de coördinatie verzorgen van de verschillende technieken en als kers op de taart de eindafwerking met los en vast meubilair.

Dit one-stop-shop gebeuren biedt u als klant een hele reeks voordelen.  Zo heeft u één aanspreekpunt voor het ganse traject.  U hoeft dus zelf niets te coördineren.
Alles valt onder ons beheer waardoor we dus zelf alle technische knooppunten kunnen uitwerken.  Dit zorgt voor een hoop minder onvoorziene omstandigheden bij plaatsing op de werf. 

Daarnaast kunnen de producten ook esthetisch op elkaar worden afgestemd.  Vele producten worden immers door Beddeleem zelf ontwikkeld en geproduceerd. Denken we maar aan dezelfde lakkleur en andere diverse afwerkingen binnen uw project.  Hierdoor klopt ook het eindplaatje helemaal.

Hier stopt het echter niet.  Beddeleem beschikt ook over een service na verkoop.  U kan dus ook op ons rekenen bij eventuele herstellingen, uitbreidingen of wijzigingen.

Een recent voorbeeld van deze geslaagde mix is het project ‘Vermo’ waar Beddeleem in samenwerking met de architect en de bouwheer instond voor de levering en plaatsing van JB CEILING plafondsystemen, JB 2000 en JB PURE systeemwanden, JB DOOR FIX deurgehelen, JB OFFICE opberg- en zitmeubilair en de bijhorende werkplekken.

Laat je verder inspireren door onze andere referentieprojecten!

07 Jul2017

Cradle to CradleTM Brons

Beddeleem haalt zijn tweede slag binnen op het Cradle to Cradle® front.

De wandsystemen JB 2000 METAL, JB FRAME en JB FLUSH behalen Cradle to CradleTM Brons. Vorig jaar behaalden de wandsystemen JB SKY, JB PURE en JB 4000 al Cradle to CradleTM Zilver.

Alles samen heeft Beddeleem dus al zes gecertificeerde wandsystemen en hier houdt het niet op! Nieuwe certificeringen zitten al volop in de pijplijn.” Dit vergt een hoop inzet van onze mensen en leveranciers, maar we zijn ervan overtuigd dat duurzaam ondernemen de toekomst is”, getuigt de directie.

Cradle to Cradle® is een nieuw business model met als streefdoel producten zo te ontwerpen dat ze van begin tot eind veilig en herbruikbaar zijn.  Dat vraagt om een geheel nieuwe samenwerking tussen leverancier, producent, gebruiker en verwerker. Cradle to Cradle® is bijgevolg een strategie voor product- en procesinnovatie waarin het sluiten van materiaalkringlopen centraal staat. Het is de uitdaging om producten te ontwikkelen die veilig en gezond zijn voor mens en milieu en die bovendien na gebruik volledig tot waardevolle grondstoffen te ontmantelen zijn of juist afbreekbaar zijn in de biosfeer.

Cradle to Cradle® draait rond 5 criteria: gezonde materialen, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. Er wordt op elk van deze punten een score gegeven, de minst hoge score is de eindscore van het product. De scores gaan van basic naar brons, zilver, goud tot platina.

Beddeleem behaalt op hergebruik van materialen, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid en bedrijfsethiek, zilver. Op hernieuwbare energie zelfs goud. De beslissende factor bij de producten van Beddeleem is het gebruik van gezonde materialen. Dit is ook de factor waarbij je het meest afhangt van de leveranciers. Beddeleem werkt daarom samen met leveranciers waarvan de producten ook gecertificeerd zijn onder de noemer Cradle to Cradle®. “Op deze manier werken producent en leverancier samen aan betere producten”.

Link »

23 Jun2017

Europagebouw

De hoofdzetel van de Europese raad en de Raad van de Europese Unie konden zich onlangs vestigen in het nieuwe ‘Europagebouw’ in Brussel.  Het gebouw bestaat uit blok A van het roemrijke Résidence Palace en een nieuw aangebouwde kubus die fungeert als Atrium.

In deze kubus bevindt zich een reusachtige lantaarn die de meest emblematische zalen bevat (conferentiezaal, perszaal, enz.), getypeerd door een kleurontwerp van Georges Meurant.

Na de samenwerking met Interbuild (in THV als BAM Alliance) voor het nieuwe Navo hoofdkwartier werkte Beddeleem voor Résidence Palace terug in opdracht van de algemene aannemer Interbuild (hier in THV met Jan De Nul).

Een belangrijk deel van de afwerking werd aan Beddeleem toevertrouwd. Er werden meer dan 3.000 m² van onze JB CEILING plafondsystemen geplaatst. Om de zalen en kantoren verder in te delen werden 3.000 m² JB 2000 systeemwanden en 39.000 m² gipskartonwanden en –plafonds geplaatst.

Het huzarenstukje voor Beddeleem was echter de bouw van 150 tolkencabines inclusief de akoestisch zeer performante beglazing en het omkasten van de stalen kolommen met gips prefab elementen.  Deze cabines en omkastingen volgen immers doorheen de verschillende verdiepingen de speciale ‘lantaarnvorm’ van het gebouw.  Dit zorgde voor 600 unieke omkastingen en 150 unieke cellen met bijhorende krommingsstraal.

22 Jun2017

Nieuw wandsysteem: JB WOOD

Natuurlijke materialen scheppen een aangename sfeer binnen het interieur.  Producten zoals hout hebben daarenboven een ecologisch en duurzaam karakter.

JB WOOD is een beglaasde systeemwand met een profielset in bamboe.  De gelaagde opbouw van deze houtsoort zorgt voor een heel bijzonder lijnenspel na verwerking.  Bamboe is tevens een duurzaam alternatief voor gewoon hardhout.  Het is namelijk één van de snelst groeiende hernieuwbare grondstoffen ter wereld en de stengels hebben een hardheid vergelijkbaar of beter is dan eikenhout.

Het JB WOOD systeem is verkrijgbaar als enkel beglaasde systeemwand met een rank boven en onderprofiel en heeft zoals steeds een eigen deurgeheel en diverse aansluitingen.  Het door ons geselecteerde bamboe is tevens FSC gecertificeerd en wordt CO² neutraal geproduceerd.

Wist je dat Beddeleem ook uw geschikte partner is voor het vervaardigen van wanden met inheemse houtsoorten?  Zo konden we laatst ons ‘massief eiken’ hart laten kloppen bij de inrichting van de kantoren van Vandelanotte Brugge.  We plaatsten er ons strak JB 4000 systeem met een leuke mix van aluminium profielen en profielen uitgevoerd in een warme Europese eik.

12 Jun2017

Vandelanotte: "Er heerste een positieve vibe."

Als onafhankelijk accountants- en auditkantoor met vestigingen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel behoort Vandelanotte tot de top-10 kantoren in ons land. Vandelanotte adviseert dagelijks vrije beroepers, bedrijven en familiale ondernemingen. Met meer dan 270 gespecialiseerde medewerkers is de organisatie actief in tal van sectoren, waaronder de bouwsector, transportsector, medische sector, not for profit sector en professionele dienstverlening, en in de wereld van startups en scale-ups. Ze beschikken over vestigingen in Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Kortrijk, Tournai en Zele.

Tom Vynckier is verantwoordelijke facilities van het accountants- en auditkantoor. Als Facility Manager coördineert hij het onderhoud van de gebouwen van de verschillende vestigingen. Hij was verantwoordelijk voor de renovatie van het kantoor langs de Torhoutse Steenweg in Brugge. “Het was een grondige renovatie waarbij we het volledige gebouw gestript hebben. Het kantoor werd opnieuw casco gezet en door Beddeleem en andere toeleveranciers volledig afgewerkt. Beddeleem plaatste 1300 m² systeemplafonds, 150 m² wanden van het type JB 4000, 250 m² vaste wanden en 25 JB deuren,” legt Tom Vynckier uit.

“Ik heb behoorlijk wat druk gezet om het project in enkele maanden afgehandeld te krijgen. Midden augustus werd er gestart, en al op 30 november zijn we kunnen verhuizen. Alles werd vlot afgehandeld, zelfs nadat we 1 week de werken moesten stil leggen. Het eindresultaat was zoals gevraagd. Ik ben zeer tevreden over de graad van afwerking. De problemen, die er bij zo’n project altijd zijn, werden keurig opgelost.”

“Ook de samenwerking en de communicatie was goed. Ik zat met de mensen van Beddeleem en de onderaannemers op dezelfde lijn. Er heerste een positieve vibe,” lacht Tom Vynckier.

“Kortom, een goede communicatie en een goede realisatie. Ik heb Beddeleem ondertussen dan ook aan anderen aanbevolen. En ons kantoor in Brussel, dat gaan we opnieuw met Beddeleem aanpakken.”

Link »

31 May2017

Inhuldiging nieuw NAVO gebouw naar aanleiding van NAVO-top van 25 mei 2017

Beddeleem was het belangrijkste afwerkingsbouwbedrijf dat actief was op dit project als leverancier en plaatser van 54.000 m² verplaatsbare systeemwanden, 43.500 m² metalen plafonds, 15.000 m² mineraalvezelplafonds, 43.900 m² gipskartonwanden en-plafonds, 4800 binnendeuren, 18.000 m² akoestische absorbers, voegwerken, randbeschermingswerken,...

De omvang van dit project en het daaraan gelinkte waagstuk van flexibele productie, logistiek, uitvoering en het doorgedreven veiligheidsprotocol vormden voor Beddeleem een echte uitdaging.  Hierbij konden we gelukkig terugvallen op onze jarenlange ervaring en een team van gedreven medewerkers.

Voor het ontwerp van het nieuwe gebouw organiseerde de NAVO een internationale architectuurwedstrijd. De jury koos uiteindelijk voor SOM + Assar. De architecten besteedden bijzondere aandacht aan veiligheid, flexibiliteit, duurzaamheid, functionaliteit en kostenbeheersing. Zo zullen de ruimtes modulair en aanpasbaar zijn: ze kunnen systematisch heringericht of uitgebreid worden. Op die manier kan voortdurend ingespeeld worden op de veranderende behoeften van de 4.500 werknemers.

Het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO bevindt zich op een terrein van 40 hectare aan de overkant van de vorige hoofdzetel. Er is 250.000 m² bruikbare oppervlakte, verdeeld over 8 grote vleugels, 4 kleinere vleugels, een agora, een congrescentrum, een informatiecenter en een staff center (met faciliteiten zoals een restaurant, sport- en ontspanningsinfrastructuur, een bank en boetieks). Gelet op de te vervullen functie diende een sterk beveiligd, imposant, comfortabel, functioneel en hypermodern gebouw ontworpen te worden, met hoogtechnologische communicatie-installaties en technieken. Voor dit nieuwe hoofdkwartier van de NAVO werd ook gebruik gemaakt van innoverende energiebesparingstechnieken die de duurzaamheid en rendabiliteit van het gebouw op lange termijn waarborgen.

In naam van de NAVO besloot de minister van Defensie de bouw van het nieuwe hoofdkantoor toe te wijzen aan de THV BAM Alliance, die bestaat uit de algemene aannemers Interbuild, Bam Contractors en Galère.

25 Apr2017

JB 4000 – EENVOUDIG TRANSPARANT

Open architectuur en trends op vlak van materiaalgebruik nopen projectinrichters tot het gebruik van een overvloed aan glas.

De JB 4000 wandhoge glaswand van Beddeleem onderscheidt zich van andere soortgelijke wanden door zijn moduleerbaarheid en duurzame karakter.  Dit mede door zijn intelligente boven- en onderprofielen en zijn zilveren cradle to cradleTM certificatie. 

Het bovenprofiel is steeds 50 mm hoog.  Als klant heeft u de keuze tussen een onderprofiel van 50 of 30 mm.  De glaskoppeling gebeurt door geanodiseerde aluminium I-koppelprofielen die een kwaliteitsvolle uitstraling en geluidsdichte afscheiding garanderen.  Ook andere glaskoppelingen behoren tot de opties.

Met wandhoog bedoelen we bij Beddeleem ook wand-HOOG.  Het JB 4000 systeem is inzetbaar tot een hoogte van 3800 mm en voldoet zo ook aan de vraag naar wanden voor het inkleden van steeds hoger wordende ruimtes.

Het glassysteem kan worden aangevuld met een aantal deursystemen waaronder een houten deurblad van 50 mm dik en een aluminium glasdeurblad met gelijkaardige secties als de deurkader.  Beide deurbladsystemen vallen langs beide zijden in hetzelfde vlak als de aluminium deurkader.
De deurkaders zijn zo ontworpen dat zij esthetiek verzoenen met de gangbare projectvereisten.  Zo zijn er verschillende opties voor toegangscontrole, ingewerkte deurdrangers, scharnieren en paniekdeuren.  Andere deuren zoals zwaai-, schuif- en volglasdeuren zijn ook beschikbaar.

Deze deurgehelen kunnen zowel wandhoog worden uitgevoerd als langs 3 zijden worden omgeven door glas.

De deurkaders kunnen worden voorzien van lichtschakelaars, overige technieken kunnen worden weggewerkt via een technisch paneel dat in hetzelfde vlak valt als de deurgehelen en afgewerkt is met dezelfde duurzame poedercoating. 

Het glassysteem is compatibel met vaste wanden door een specifiek hiervoor ontwikkeld koppelprofiel dat onzichtbaar kan worden ingegipst.  De koppeling met ons volle wandsysteem JB 2000 gebeurt via een akoestisch verzorgde overgang met een minimale sectie. 

Het beproefde enkelvoudig glassysteem JB 4000 is universeel inzetbaar en past door z’n tijdloze karakter in zowat ieder interieur.

Download PDF
22 Apr2017

CLASSIFICATIERAPPORTEN BEDDELEEM

Het KB van 7 december 2016 dat op 18 januari 2017 in het staatsblad verschenen is, heeft verscheidene wijzigingen aangebracht in het KB Basisnormen brand, zowel voor de brandweerstand als voor de brandreactie van bouwproducten.

Voor wanden:

Zo moeten wanden nu getest worden volgens de geldende Europese norm en een classificatie krijgen volgens EN 13501-1 (-2). Daardoor dient een producent vanaf nu steeds een classificeringsrapport voor te leggen (en niet langer een testrapport) om de conformiteit aan te tonen.
Beddeleem beschikt over de nodige classificatierapporten, dit zowel voor volle wanden EI30 en EI60 met houten als met metalen panelen.

Voor opgehangen plafonds:

Op deze nieuwe wetgeving geldt een uitzondering voor opgehangen plafonds, de bestaande classificatie voor stabiliteit 30’ volgens NBN 713-020 blijft. Beddeleem beschikt over deze classificatie voor zijn plafondproducten.

Voor brandwerende deurgehelen:

De norm EN 16034 (Voetgangersdeuren, industrie-, bedrijfs- en garagedeuren, en ramen die open kunnen - Productnorm, prestatiekenmerken - Brandwerende en/of rook beperkende kenmerken) is op 1 november 2016 in werking getreden als geharmoniseerde norm. Dit maakt het mogelijk om brandwerende deurgehelen met een CE-markering op basis van de bouwproductenverordening en de norm EN 16034 op de markt te brengen.  Op Europees niveau is de co-existentieperiode vastgesteld tot 1 november 2019. De co-existentieperiode is de periode waarin brandwerende deurgehelen zonder CE-markering nog op de markt mogen gebracht worden. Bijgevolg mogen de brandwerende deurgehelen, waarvan de brandweerstand werd beoordeeld volgens de norm NBN 713-020 en die nog niet over een CE-markering beschikken, nog tot 1 november 2019 worden geplaatst.
Evenwel dienen deze deurgehelen volgens de wetgeving van de Basisnormen ook te voldoen aan een aantal mechanische vereisten.
Om aan bovenstaande te voldoen werkt Beddeleem uitsluitend met Benor goedgekeurde deurgehelen.

27 Mar2017

Systeemwand ‘JB CLAUSTRA’: robuuste uitstraling, maximale privacy

De huidige conjunctuur en de laatste trends op gebied van werkbeleving en -organisatie zorgen ervoor dat het open landschapskantoor nog steeds koploper blijft bij de keuze van het type kantoorinrichting.
Een vaak voorkomend fenomeen bij dit type inrichting is het gebrek aan privacy en de daarmee gepaard gaande nadelen zoals minder gemotiveerde werknemers en dito rendement.

Het Beddeleem productgamma telt hiervoor reeds een aantal standaardoplossingen.  Denken we hierbij aan de JB QBE, een flexibele, akoestische bubbel die op een efficiënte manier een afgesloten ruimte creëert.  Perfect inzetbaar als concentratiewerkplek of als meeting ruimte binnen een open landschapskantoor.

Binnen deze standaardoplossingen hebben we ook onze halfhoge wandversie van het JB 2000 systeem.  Dit is een modulaire systeemwand van 100 mm dik die, indien gewenst, kan worden voorzien van glas, volle secties, whiteboards en akoestisch absorberende panelen in hout, metaal en stof.  Een productgamma dat perfect inzetbaar is om storende geluiden van copy corners te capteren of brainstormunits en informele vergaderruimtes af te bakenen.  Bijkomend voordeel is dat dit kleine broertje perfect te combineren valt met z’n wandhoge variant en zo de uniformiteit in een totaalproject kan worden bewaard.

Nieuw binnen het gamma is JB CLAUSTRA.  Deze productlijn schept met z’n natuurlijke uitstraling een warme en ongedwongen sfeer in elk interieur, zaken die onontbeerlijk zijn bij het aankleden van hedendaagse werkplekken.  We werken met z’n allen immers langer en medewerkers stellen steeds hogere eisen aan de inrichting van hun kantoorruimte, factoren die ook bij het kiezen van de werkgever een belangrijke rol kunnen spelen. Verder zorgt het gebruik van natuurlijke materialen voor een duurzame en tijdloze toets.
Het product bestaat uit houten balken die in gemoduleerde vorm vrijstaand of van vloer tot plafond in een ruimte worden geplaatst om inkijk te belemmeren.

Als klant hebt u de keuze uit een standaard eiK-imitatie in melamine met een dikte van 30 mm, maar u kan ook opteren voor een hoogwaardigere HPL, fineer of massieve afwerking op maat.

Wilt u deze CLAUSTRA optie integreren in een volle systeemwand?  Een afgeleide van het systeem is immers beschikbaar als voorzetwand of valt rechtstreeks te integreren in het JB 2000 wandsysteem.  Het plenum aan de achterzijde van de houten lamellen wordt dan voorzien van akoestisch absorberend materiaal, voorzien van een zwarte, decoratieve afwerking.

27 Feb2017

Ode aan een alleskunner

Het JB 2000 wandsysteem werd ondertussen al weer 17 jaar geleden ontwikkeld. Ook nu nog streeft dit product naar dezelfde waarden van toen.  Het JB 2000 systeem is een super-modulair systeem dat snelle plaatsing door een minimum aan onderdelen combineert met een maximum aan performantie.

Tijdloze uitstraling

Zijn tijdloze uitstraling zorgt ervoor dat hij ook vandaag nog steeds de high-runner van ons gamma is.  Door de jaren heen konden we tal van klanten overtuigen, van kleine KMO’s tot grote instanties zoals de NAVO en de Europese instellingen.

Veel gedaantes

Het volle wandsysteem werd door de jaren heen aangevuld met verschillende design glas- en deur oplossingen.  De JB FRAME, JB FLUSH en JB SKY systemen behoren tot dezelfde familie en kunnen onderling naadloos worden gecombineerd.  Hierdoor kan deze wand onnoemelijk veel gedaantes aannemen en zich feilloos aanpassen aan de gewenste look van ieder project.

De 101 mm dikke wand kan ook worden voorzien van deuren van 40 mm tot wanddikke deuren van 101 mm.  Dit zowel beglaasd als vol.

Het JB 2000 systeem biedt akoestische prestaties tot 51dB en is er zowel vol als beglaasd in een brandweerstand van EI30 en EI60 minuten.  Hierdoor kunnen het product, de bijhorende uniforme look en materialen worden doorgetrokken door de volledige inrichting van een project.

De wand kan worden voorzien van handige accessoires zoals houten of stalen legborden, kleerhangers, naambordjes en whiteboards. Veelal onzichtbaar bevestigd via de teruggetrokken verticale schaduwvoegen van de wand.

Een bijhorend kastenprogramma, wandhoog of volledig volgens uw projectwensen, maakt het wandsysteem een meer dan volwaardige speler op de markt.

Luchtdoorstroom

Om aan de steeds strengere ventilatienormen te voldoen kan het JB 2000 systeem voorzien worden van een luchtdoorstroomelement dat naargelang het type onzichtbaar weggewerkt wordt in het wand- of deurgeheel. Het kan een debiet genereren van 232m³/h per lopende meter.  Het element maakt gebruik van bestaande luchtdrukverschillen, die al dan niet mechanisch aangestuurd worden.  De nieuwe luchtdoorstroomelementen voldoen eveneens aan de strengste akoestische eisen waardoor ze geen afbreuk doen aan het geluidscomfort van het wand- of deursysteem!

26 Jan2017

JB PURE – Puur, compact en toch zoveel in zich.

Eerlijke materialen en veel licht zijn nog steeds de pijlers voor een hedendaagse invulling van een project.  Om hier binnen het interieur ook een invulling aan te geven ontwikkelde Beddeleem het JB PURE wandsysteem.

Het wandsysteem onderscheidt zich van andere glassystemen omwille van zijn modulariteit.  Bij de ontwikkeling werd immers naast de esthetische ook de technische kant niet uit het oog verloren.
Zo biedt JB PURE de gebruikers de keuze tussen enkel- en dubbelzijdige beglazing.  De wand weet bij het wisselen tussen de twee opties zijn strakke lijn aan te houden.  Bij de enkelvoudige variant is het glas immers decentraal geplaatst.  Dit zorgt ervoor dat het glas langs 1 zijde (veelal de gangzijde) blijft doorlopen en zo in hetzelfde vlak valt als de dubbelzijdig beglaasde wand.

Dit voordeel stelt de bouwheer in staat om flexibel en duurzaam om te springen met het gebruik van glas.  Zo kan op plaatsen waar geluidsisolatie minder aan de orde is, budget worden uitgespaard.

Wie kiest voor het JB PURE systeem denkt ook aan morgen en kiest voor één van de duurzaamste opties op de markt.  Het JB PURE systeem behaalde recent een “ZILVEREN” CRADLE TO CRADLETM certificaat. Dit certificaat betekent voor onze klanten dat ze door het gebruik van onze wanden bij een “LEED” project tot 2 punten extra kunnen verdienen. Ook bij “BREEAM-NL” projecten kan men extra punten verdienen in de hoofdstukken ‘Bouwmaterialen’ en ‘Onderbouwde herkomst van materialen’ door het gebruik van Cradle to Cradle CertifiedTM producten.

Het uiterlijk van de wand wordt bepaald door de grote glaspartijen met een smalle boven- en onderplint (respectievelijk 50 en 30mm hoog).  Het wandsysteem kan worden uitgerust met een vol houten deurblad of met een beglaasd kaderdeurblad. Door de wanddikte van 50mm vallen de deurgehelen altijd in hetzelfde vlak als de glaswand.

Dit beglaasde deurgeheel ademt dezelfde vormtaal als de glaswand en biedt tevens hetzelfde voordeel: Het kan zowel enkel- als dubbelzijdig worden uitgerust met glas.
Deze glaswand is zoals steeds compatibel met ons JB 2000 systeem wat meteen ook een vlotte overgang garandeert naar deze volle wand.

21 Nov2016

Nieuw: JB FIREGLASS

Brandweerstand in gebouwen, veelal een noodzakelijk kwaad als het aankomt op esthetiek.  Een kluwen van zware profielen en saaie constructies zijn eerder regel dan uitzondering.

In overeenstemming met de eisen uit de wettelijke voorschriften waaraan gebouwen moeten voldoen, moeten brandwerende deuren en ramen beantwoorden aan enkele vastgestelde criteria.  Ze moeten zo worden ontworpen en uitgevoerd dat zij in geval van brand voorkomen dat het vuur en rook zich ontwikkelen en/of verspreiden naar andere ruimten en zones, ook deze buiten het gebouw.  Daarnaast maken zij de evacuatie van de gebruikers mogelijk door een beperking van het warmtestralingsniveau.

Binnen België spreken we voornamelijk over vuurbestendigheidsklassen EI30 (30 minuten brandweerstand) en EI60 (60 minuten brandweerstand).  Voor de rookdichtheid wordt in bepaalde gevallen een klasse Sm vereist.

Voor deze 2 vuurbestendigheidsklassen heeft Beddeleem reeds een heel aantal deur- en wandproducten.  Denken we bijvoorbeeld aan de brandwerende versie van ons JB2000 wandsysteem aangevuld met JB FLUSH raamkaders (EI30).  Deze raamkaders hebben het glas flush langs de buitenzijdes van de wand, waardoor ze een strak en hedendaags voorkomen koppelen aan de nodige veiligheid.  Ook voor rookdichte deurgehelen heeft Beddeleem de nodige oplossingen.

Nieuw is echter de toevoeging van het JB FIREGLASS-gamma.  Dit volledige glaswand- en deursysteem is opgebouwd uit brandwerend glas en slanke, strakke aluminium profielen, zo ook het deurblad.  De glaswand bestaat in 2 versies.  De FRAME-variant bestaat uit 4 zijdig ingeklemde glaspartijen. De CLEAR-variant bestaat slechts uit een onder- en bovenprofiel en de glasplaten worden naast elkaar opgesteld zonder overgangsprofiel.  In respectievelijke volgorde een alleskunner en een esthetisch pareltje.

Beide varianten hebben een hele reeks aan uitgewerkte aansluitingen om zich aan te passen aan uw project.

Afhankelijk van de versie kan in JB FIREGLASS een brandweerstand tot EI120 verkregen worden.

Download PDF
18 Nov2016

“BEDDELEEM STAAT VOOR KWALITATIEVE PRODUCTEN OP MAAT”

Beddeleem verzorgt afwerking van nieuw kantoorgebouw Transport Mervielde

Transport Mervielde uit Ertvelde in de haven van Gent is een familiale onderneming die gespecialiseerd is in het transport van gevaarlijke en niet gevaarlijke vloeistoffen in tankwagens en tankcontainers. Ze bieden ook geïntegreerde logistieke diensten aan voor klanten in de chemische industrie. Mervielde liet recent moderne en duurzame kantoren bouwen. Beddeleem zorgde voor de afwerking met systeemplafonds, wanden, deuren, kasten… en werkte hiervoor samen met Studiebureau Vangheluwe uit Izegem en Interieurarchitecte Mieke Verhoest uit Staden. Beiden zijn bijzonder tevreden over de professionele en aangename samenwerking met Beddeleem. Steven Vangheluwe: “Beddeleem houdt het hele proces stevig in één hand, en kan ook alles in eigen huis produceren.” Mieke Verhoest: “Beddeleem kan zijn kwalitatieve producten perfect op maat afwerken.”

Het nieuwe kantoorgebouw van Transport Mervielde is afgewerkt met systeemplafonds, “JB 2000” wanden, “JB PURE” wanden, vaste gipskartonwanden, “JB DOOR FIX” deuren, “JB STORE” kasten, en nog diverse andere zaken op maat van de klant. De projectleider van Beddeleem werkte nauw samen met het studiebureau van Steven Vangheluwe en met Interieurarchitecte Mieke Verhoest.

Alles in één hand

Steven Vangheluwe trad op als projectcoördinator: “Vroeger werkte ik voor een project samen met verschillende afwerkers. Dan is er altijd een discussie over wie wat moet doen. Sinds ik met Beddeleem samenwerk, zijn die discussies verleden tijd. Ze houden alles in één hand, volgen een strikte timing en produceren de meeste zaken in eigen huis. Er moet niet meer gewacht worden op andere leveranciers. Over de samenwerking met de projectleider van Beddeleem ben ik heel tevreden. Hij zorgde voor een prima communicatie met alle partijen. Ze leveren bovendien kwalitatieve producten met een hoge afwerkingsgraad. De ruwbouw is belangrijk, maar het is de afwerking van de kantoren die iedereen ziet. Ik heb hen dan ook met een gerust hart aan mijn klant Mervielde voorgesteld.”

Mee nadenken over oplossingen

Mieke Verhoest (architectuur en interieur): “Steven Vangheluwe heeft mij met Beddeleem in contact gebracht voor het project van Transport Mervielde. Normaal doe ik niet zo’n grote opdrachten. De samenwerking met Beddeleem verliep heel professioneel en aangenaam. Ik werd door hen niet van de ene naar de andere contactpersoon gestuurd. De projectleider dacht mee na over oplossingen zodat we samen tot het gewenste resultaat kwamen. Ik kreeg altijd hulp. De afwerking van het kantoor, van open ruimte tot volledige inrichting, werd snel en correct gerealiseerd. Bovendien kan Beddeleem zijn kwalitatieve producten perfect op maat maken. Ik werd niet geremd qua mogelijkheden. Ik wil Beddeleem dan ook graag aanbevelen.”

Link »

26 Oct2016

JB QBE – Ruimte in ruimte

Het “nieuwe werken” en nieuwe ontwikkelingen binnen de architectuur (denken we maar aan steeds hoger wordende ruimtes) zorgen ervoor dat losstaande modules in deze ruimtes voordelen kunnen bieden.
Het JB QBE systeem van Beddeleem biedt een oplossing voor kleine vergaderzalen, brainstormruimtes en diverse andere toepassingen waar een zekere vorm van privacy of afscheiding gewenst is.  Het systeem is modulair opgevat en flexibel in de keuze van afwerking.
Zo is het JB QBE systeem compatibel met al onze systeemwanden en plafonds. Op deze manier kan ons ruimte-in-ruimte concept perfect worden afgestemd op de verdere afwerking en materialen van uw hele project.
De JB QBE kan zowel individueel als in een cluster worden geplaatst.  Als gebruiker kan je de JB QBE ook voorzien van een ventilatie-eenheid en zijn er diverse verlichtingsmogelijkheden.

Engie is alvast overtuigd van ‘the new way of working’ en deed bij de herinrichting van hun kantoren beroep op Beddeleem voor het plaatsen van enkele QBE’s.  De gemeenschappelijke wanden werden er tevens voorzien van akoestisch absorberende elementen van eigen makelij.

Download PDF
25 Oct2016

Dynamisch werken met zit-sta tafel ‘JB DESK 04’

Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt is al geruime tijd bekend.  Nog vrijwel onbekend bij het grote publiek is dat langdurig achtereen zitten eveneens gezondheidsrisico’s kent, onafhankelijk van het feit of iemand voldoende sport of beweegt.  In een maatschappij waarin we steeds vaker worden verleid om langdurig te zitten, zowel op het werk als thuis, vormt dit een probleem dat de aandacht vraagt van beleidsmakers, werkgevers, werknemers en professionals in preventie en zorg. Zitten wordt dan ook beschouwd als het nieuwe roken.
Met name ons werk, vroeger een belangrijke bron van lichaamsbeweging, is in vele sectoren een bron van bewegingsarmoede geworden.  Op lange termijn brengt dit de nodige kosten met zich mee op het vlak van gezondheidszorg en minder fitte en gemotiveerde werknemers.  Om het langdurig zitten te verminderen zijn kleine beweegmomenten wenselijk waarbij de beenspieren in actie komen.  Een eerste stap in het verstandiger omgaan met onze arbeidstijd is het inlassen van voldoende ‘zit-stops’.  Probeer bijvoorbeeld elke 30 minuten minstens éénmaal recht te staan.  Naast deze simpele handeling kunnen we binnen onze werksetting ook proberen om staand te vergaderen, koffiecorners in te richten met hoge tafels, trapgebruik te stimuleren, de ‘tweede’ dichtstbijzijnde printer te nemen en vuilnisemmers in de verste hoek van het bureel te plaatsen.
Beddeleem kan dit concept versterken met onder andere een ZIT/STA tafelprogramma onder de noemer ‘JB DESK 04’.  Deze tafels voldoen aan de norm EN 527-1, wat in hoofdzaak wil zeggen dat de gebruiker de hoogte van het werkblad kan instellen tussen 650 mm en 1250 mm. Dit maakt zittend en staand werken mogelijk met hetzelfde meubel. Deze hoogteverstelling gebeurt via een druk op de knop (elektrische verstelling).  Het JB DESK 04 programma bestaat zowel in enkele als in dubbele uitvoering en kan worden aangevuld met specifieke kabelmanagementopties afgestemd op het ZIT/STA verhaal.

Download PDF
29 Sep2016

Systeemwanden JB 4000, JB SKY en JB PURE van Beddeleem: als enige in wereld “Cradle to Cradle CertifiedTM Silver”

Beddeleem gaat mee in de “Cradle to Cradle®” filosofie en haalt zijn eerste slag binnen met de wanden JB 4000, JB SKY en JB PURE. Deze systeemwanden zijn als enige in Europa Cradle to Cradle CertifiedTM Zilver. Cradle to Cradle® is een model dat producten zo ontwerpt dat ze van begin tot eind veilig en herbruikbaar zijn.
Dit certificaat betekent voor onze klanten dat ze door het gebruik van onze wanden bij een “LEED” project tot 2 punten extra kunnen verdienen. Ook bij “BREEAM-NL” projecten kan men extra punten verdienen in de hoofdstukken ‘Bouwmaterialen’ en ‘Onderbouwde herkomst van materialen’ door het gebruik van Cradle to Cradle CertifiedTM producten.
Beddeleem streeft ernaar om in de toekomst nog meer producten te laten certificeren. Zowel door bestaande producten aan te passen als door rekening te houden met de principes bij het ontwerpen van nieuwe producten.

Circulaire economie

“Afval is voedsel” is de slagzin van de Cradle to Cradle® filosofie die draait rond de circulaire economie. Cradle to Cradle CertifiedTM is een programma dat producten en materialen beoordeelt op verschillende aspecten: het gebruik van gezonde materialen, het hergebruik van deze materialen, het gebruik van hernieuwbare energie, verantwoord waterbeheer en de sociale rechtvaardigheid en ethiek van een bedrijf. Elk aspect wordt apart bekeken en krijgt een score van basis, brons, zilver, goud of platina.

Van begin tot eind veilig en herbruikbaar

Cradle to Cradle® is een nieuw businessmodel met als streefdoel: producten zo te ontwerpen dat ze van begin tot eind veilig en herbruikbaar zijn. Dat vraagt om een geheel nieuwe samenwerking tussen leverancier, producent, gebruiker en verwerker. Cradle to Cradle® is bijgevolg een strategie voor product- en procesinnovatie waarin het sluiten van materiaalkringlopen centraal staat. Het is de uitdaging om producten te ontwikkelen die veilig en gezond zijn voor mens en milieu, en die bovendien na gebruik volledig tot waardevolle grondstoffen te ontmantelen zijn of juist afbreekbaar zijn in de biosfeer.
De huidige methoden voor duurzame productontwikkeling richten zich op het beperken van de schadelijkheid van het product. Het product wordt hier gezien als de keten van ontstaan, gebruik en afdanking (hergebruik en stort). De centrale gedachte van de Cradle to Cradle® filosofie is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Dit zonder kwaliteitsverlies. Deze kringloop wordt bedoeld met het motto:
“Afval is voedsel”.
Beddeleem gaat daar in mee en werkt mee aan een circulaire economie. We streven ernaar om geen afval te hebben na de levenscyclus van een product. In een circulaire economie worden de materialen ofwel teruggegeven aan de natuur of worden ze gerecycleerd en opnieuw ingezet bij het maken van nieuwe producten. Hiervoor volgt Beddeleem tijdens het ontwerpproces de ‘Cradle to Cradle CertifiedTM Product Standard’. 
Cradle to Cradle® draait rond de volgende 5 criteria.

Gezonde materialen

Een gezond product begint bij de basis. Weten wat de chemische ingrediënten zijn van elk materiaal is dan ook onze eerste bekommernis. Zo maken onze wanden optimaal gebruik van gerecycleerd aluminium en duurzaam glas. Alle onderdelen worden één voor één onder de loep genomen en gecontroleerd op de toevoeging van schadelijke stoffen. Waar niet correct, worden deze vervangen door een duurzamer alternatief.

Hergebruik van materialen

Ons productie- en werfafval (zoals bvb aluminium) wordt in ons eigen afvalpark gesorteerd en kan later worden gerecycleerd tot nieuwe basismaterialen. Bij het lakken wordt voor 98% van het poeder zelf gerecupereerd, de overige 2% krijgt een nieuw leven in onder andere Gore-Tex kledij. 

Hernieuwbare energie

We werken aan een toekomst waarin alle productie wordt aangedreven door 100% duurzame, hernieuwbare energie. Zo wekt de fotovoltaïsche installatie van Beddeleem jaarlijks zo’n 950000 kWh op. De gerecupereerde wandpanelen krijgen een 2de leven door de verwerking in een biocentrale die jaarlijks 51000 gezinnen van groene stroom voorziet.

Waterbeheer

Bij Beddeleem beheren we proper water als een kostbare hulpbron en een essentieel mensenrecht. Daarom beschikken we mede over onze eigen waterzuiveringsinstallatie.

Sociale rechtvaardigheid en bedrijfsethiek
Producten en processen worden zo ontworpen dat materialen beschikbaar blijven voor de mens en zijn natuurlijke omgeving.

Link »

29 Sep2016

JB OFFICE: Beddeleem richt uw kantoor volledig in

Met de afdeling JB OFFICE biedt Beddeleem de mogelijkheid om uw project in zijn totaliteit in te richten als een one-stop-shop: van vloer tot plafond, van wand tot deur, van meubilair tot accessoires. Stap voor stap bouwt Beddeleem samen met u aan uw ideale kantooromgeving. JB OFFICE hanteert daarbij volgend concept: WORK.STORE.SIT.FEEL: vier overkoepelende basisbegrippen die de leidraad zijn doorheen heel het proces.

WORK
Elke vorm en manier van werken valt onder deze noemer. Denk hierbij aan staand werken, zittend werken, geconcentreerd werken, teamwork, (in)formeel vergaderen, kort overleg, brainstormen, …

STORE
Een nette en georganiseerde werkomgeving. Naast een digitale opslagplaats, heeft men andere opbergmogelijkheden nodig om onder andere alle papieren en kantoorbenodigdheden een plaats te geven: kasten, ladeblokken, opbergaccessoires… Ook lockers, vestiairekasten, postvakken en dergelijke vallen onder deze noemer.

SIT
In het kort, uw zit-comfort. Beddeleem gaat op zoek naar de beste oplossing om een zo gezond mogelijke manier van zitten te benaderen.

FEEL
De beleving van uw kantoor, de sfeer, de aankleding, het imago…

Een team met jarenlange ervaring in de sector begeleidt u in een eerste fase bij het neerzetten van een concept passend binnen uw bedrijfsstructuur: de beleving van uw kantoor. Concepten worden vervolgens in samenspraak vertaald naar producten, kleur- en materiaalgebruik, rekening houdend met al uw wensen.
Naast de zelf ontwikkelde tafel- en kastsystemen, voegt Beddeleem nog enkele vaste waarden toe door samen te werken met verschillende partners om u zo een volledig productgamma en een optimale prijs-kwaliteitsverhouding te kunnen bieden.
Naast meubilair in vele standaardafmetingen en afwerkingen, kan u bij Beddeleem ook terecht voor maatwerk zoals ontvangstbalies, kastenwanden, lockers, enz.
In een laatste fase doet Beddeleem de volledige installatie ter plaatse en zorgt zo voor de complete uitvoering van uw project.
De productie, de kantoren en magazijnen te Nazareth werden vorig jaar uitgebreid met een belevingskantoor te Groot-Bijgaarden, waar het JB Office concept voor de klant tastbaar is.

29 Sep2016

De Meuter: “Beddeleem hield zich aan de strakke deadline”

De Meuter, gevestigd in Ternat, is marktleider in grond- en afbraakwerken. Elke dag zijn ze op ongeveer 80 werven aan de slag, in België en onze buurlanden. Sinds een aantal jaren heeft De Meuter zich meer en meer toegespitst op het uitvoeren van bodemsaneringen. Ook werd een doorbraak gerealiseerd naar de zware industriële sector. Veiligheid, gezondheid en milieu zijn belangrijke aspecten voor De Meuter. Voor de inrichting van zijn nieuw kantoorgebouw met 1450 m² systeemplafonds, systeemwanden (waaronder de JB Pure One en Two), JB deuren en meubilair deed De Meuter een beroep op Beddeleem. Bedrijfseigenaar-bestuurder Filip De Meuter van G&A De Meuter NV: “We zijn bijzonder tevreden over de vlotte samenwerking met Beddeleem. Ze hielden zich aan de strakke deadline, ondanks onvoorziene zaken.” Bart De Vriese, bestuurder van De Meuter, volgde het project op. “Zowel vanwege ons eigen personeel als vanwege onze bezoekers hebben we positieve reacties mogen ontvangen. We bevelen Beddeleem graag aan.”

Bart De Vriese: “De samenwerking met Beddeleem voor de verbouwingswerken verliep via de projectleider. Hij was ons aanspreekpunt voor zowel de materiaalkeuze, de ontwerpen, de planning en de afrekening. Enkele last-minute aanpassingen werden tot onze voldoening uitgevoerd. De plaatsing was professioneel en ordelijk. Je kon merken dat er structuur en routine aanwezig was. Kleine aanpassingen konden vlot worden doorgegeven.”

Flexibiliteit
“De sterke punten van Beddeleem? Werken volgens een strak schema maar tegelijk flexibel genoeg om wijzigingen op te vangen. Op een bepaald moment werd het tempo op de werf bepaald door de “Beddeleem-motor”. Zo kon de planning gehandhaafd blijven. Ook de degelijkheid van de materialen mag onderstreept worden. Diverse onderdelen worden in hun eigen fabriek vervaardigd,” legt De Vriese uit.

Uitvoeringstermijn
“Een belangrijke voorwaarde voor het gunnen van de job was naast de prijs de garantie op de globale uitvoeringstermijn. Aangezien ons bedrijf moest kunnen verhuizen net voor het bouwverlof was dit voor ons een strikte eis. Beddeleem heeft woord gehouden.”

Dialoog
“We hebben er een positieve balans aan overgehouden. De onderlinge communicatie verliep correct en duidelijk. Onvoorziene problemen werden via dialoog aangepakt. De projectleider speelde kort op de bal. Het eindresultaat is zoals verwacht,” besluit Filip De Meuter.

04 Jun2015

BEDDELEEM @ Facility Night

Beddeleem zorgde voor een pop-up co-working space tijdens de 29ste editie van de Facility Night te Groot-Bijgaarden.
Samen met partner Wilkhahn hanteerden we het principe “join us, log-in and start working” en hebben we alle facetten van het nieuwe werken op één plek aan bod laten komen.
Een mooie en geslaagde tijdelijke workspace.

02 Jun2015

Het project Mobi4U van de FOD Mobiliteit (City Atrium) haalt de Facility Award 2015 binnen !

Op 12 mei 2015 had in het BIM-gebouw in Brussel de 10e editie van de Facility Awards plaats.
Het project Mobi4U van de FOD Mobiliteit haalde het van de 5 andere genomineerden.

Voor de THV Beddeleem-Architectslab was dit een “Design & Build” project in opdracht van de FOD Mobiliteit waarbij Beddeleem optrad als algemeen aannemer en project manager (Beddeleem via EBA Projects) samen met Architectslab als designer.

Het volledige project behelsde
  Ontwerp (Architectslab)
  Organisatie en projectmanagement
  Technieken (TAC, ITB, Schindler)
  Akoestiek (Beddeleem)
  Veiligheidscoördinatie (Preventia)
  Inrichtingswerken inkomhal en kantoren :
      Systeemwanden
      Plafonds en akoestische panelen
      Kantoormeubilair (Art Nivo & Beddeleem)
      Vast meubilair
      Vloerbekleding en schilderwerken
      Elektriciteit, data, toegangscontrole
      HVAC : aanpassingen bestaande installaties
      Reservatiesysteem vergaderzalen
      Signalisatie

Download PDF
09 Apr2015

BELEVINGSKANTOOR JB OFFICE

Sinds kort heeft Beddeleem een JB Office departement opgestart.
Dankzij het concept “one-stop-shop” kan Beddeleem een project in totaliteit gaan inrichten.
Naast eigen productie en maatwerk, voegt Beddeleem nog vaste waarden toe door samen te werken met verschillende partners.
Maak een afspraak in het nieuw belevingskantoor te Groot-Bijgaarden en laat u professioneel begeleiden door een team van specialisten.
Uw inrichting, onze missie !

BELEVINGSKANTOOR JB OFFICE
Roekhout 19 – b6
1702 Groot-Bijgaarden
office@beddeleem.be

10 Mar2014

Barco One Campus

BARCO breidt zijn site in Kortrijk fors uit waardoor alle activiteiten gecentraliseerd zullen zijn in het Kennedy park. Het gaat hier om een investering van 50 miljoen euro.

Het nieuwe hoofdgebouw en de nieuwe units worden verbonden met de bestaande gebouwen om zo één site van 60.000 m² te vormen die werk zal bieden aan 1.500 mensen.

Het architectenbureau Jaspers-Eyers | Architects stond in voor het ontwerp van de nieuwe gebouwen.

Beddeleem kreeg van Cordeel nv in Temse de opdracht voor de levering en plaatsing van :

5.000 m² JB 2000 systeemwanden met bijhorende raamgehelen en deuren
15.000 m² mineraalvezelplafonds
6.000 m² gipskartonwanden
3.000 m² gipskartonplafonds
600 stuks JB Door deurgehelen

Uitvoeringsperiode : 12/2014 – 07/2015

28 Feb2014

Beddeleem trapt mee tegen kanker !

Van 29 mei tot 1 juni neemt een team van 8 personeelsleden van Beddeleem opnieuw deel aan de jaarlijkse actie "De 1000 Km van Kom op tegen kanker". Iedere deelnemer rijdt een etappe van 125 km. Per dag worden er 2 etappes afgelegd. Elke dag met Mechelen als start- en aankomstplaats.

Beddeleem heeft zich geëngageerd omwille van het sportieve maar zeker ook om de actie van "samen trappen tegen kanker" te steunen. Als innovatief en dynamisch bedrijf binnen de afwerking in de bouwsector zijn we gewoon grote uitdagingen aan te gaan. Echter, geen enkele uitdaging is zo groot als een gevecht tegen kanker en spijtig genoeg worden we hier allemaal vroeg of laat in onze omgeving mee geconfronteerd. Daarom willen we als bedrijf ons sociaal steentje bijdragen aan deze sportieve actie en zo het kankeronderzoek steunen.

Wie het Beddeleem team wil sponsoren, kan een gift storten op het rekeningnummer van de 1000-km Kom op tegen Kanker : BE14 7331 9999 9983 of 733-1999999-83 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van ons team: 170 082 570.

Link »

Download PDF
13 Sep2013

Beddeleem geautoriseerd Vitra dealer

Sinds kort is Beddeleem geautoriseerd dealer van de Vitra producten.

De ondertekening van deze overeenkomst werd voorafgegaan door een nauwgezette selectie door Vitra op basis van kwalitatieve en kwantitatieve criteria.

De producten van Vitra worden ontwikkeld in Zwitserland in samenwerking met toonaangevende ontwerpers. Er zijn productievestigingen in Duitsland, de VS, China, Japan en Hongarije.

Beddeleem geeft door deze samenwerking aan zijn klanten de kans om bij de uitwerking van hun projecten te werken met designmeubilair dat sinds jaar en dag tot de verbeelding spreekt.

Door de feilloze combinatie van onze JB® wanden en plafonds met de VItra producten worden werkplekken, ontmoetingsruimtes, vergaderzalen,… in de toekomst aangename ruimtes om te vertoeven !

Link »

26 Aug2013

Beddeleem haalt Tour Paradis binnen in Luik !

Aan de overkant van de esplanade aan het nieuwe station “Guillemins”, een creatie van de gerenommeerde Spaanse architect Santiago Calatrava, verrijst momenteel de hoogste toren van Luik (118 m), naar een ontwerp van het architectenbureau Jaspers-Eyers. 
De bouw van dit nieuw financiecentrum kadert in de verdere uitbouw van de wijk Guillemins met onder meer ook het Parc de la Boverie en Médiacité. De toren zal een herkenningspunt vormen langs de verbindings-as tussen de Maas en het nieuwe station.

De toren van 28 verdiepingen heeft een bruto-oppervlakte van 52.713 m² waarvan 48.600 m² bestemd zijn voor :
- 3 ondergrondse verdiepingen van in totaal 14.690 m² met een parking voor 325 auto’s, fietsenstallingen en archieven
- een sokkel van 3 verdiepingen die plaats zal bieden aan de inkomhall, een front office, een restaurant, opleidingszalen en een loskade
- de hoger gelegen verdiepingen met kantoren voor 1.300 ambtenaren van financiën.

Beddeleem zal er in de periode 11-2013 tot eind 2014 instaan voor de levering en plaatsing van :

14.000 m² JB 2000 systeemwanden waarvan de helft Rf30 wanden
500 deurgehelen JB 2000 Rf30
6.500 m² gipskartonwanden
3.000 m² verlaagde plafonds

14 Jun2013

BEDDELEEM behaalt FSC certificaat

De Groep Beddeleem wenst de milieu-impact van haar activiteiten, producten en diensten tot een minimum te beperken.

Eén van de peilers hiervan is, naast het milieumanagement systeem (ISO 14001), het maximaal gebruik van Verantwoord Geëxploiteerd Hout met het FSC label dat de consument garandeert dat het hout zijn herkomst heeft in verantwoord beheerde bossen.

De Groep Beddeleem heeft zich er toe verbonden een beheersysteem “FSC Chain of Custody” (controleketen) in te voeren in haar productievestiging te Nazareth.

Certificaat CTIB-TCHN 1253

Link »

Download PDF
28 Mar2013

Nieuwe hoofdzetel NAVO in Evere

Beddeleem kreeg van de THV BAM Alliance de opdracht toegewezen voor de levering en plaatsing van 75.000 m² JB systeemwanden in de nieuwe hoofdzetel van de NAVO in Evere, momenteel het grootste en meest prestigieuze bouwproject in Europa.

De nieuwe hoofdzetel komt tegenover de huidige hoofdzetel, op een domein van 40 hectaren.
Het zal met zijn 250.000 m² bruikbare oppervlakte plaats bieden aan 4.500 werknemers.

Naast 120.000 m² kantoorruimte komen er ook een conferentiecentrum met vergaderzalen, media- en restaurantfaciliteiten, een bank, faciliteiten voor sport en ontspanning, technische gebouwen voor de energievoorziening, magazijnen,…

Download PDF
27 Nov2012

RAC BELAIR

Mega project !

Beddeleem levert de wanden voor de nieuwe hoofdkantoren voor de Federale Politie !

Een groot aantal diensten die momenteel verspreid zitten over Brussel zullen worden gecentraliseerd in het vroegere Rijksadministratief centrum (RAC) aan de voet van de Financietoren.
Er zullen ongeveer 2000 politiemensen werken, voornamelijk van de diensten van de commissaris-generaal en de gerechtelijke diensten.

Uit te voeren werken :
28.000 m² JB 2000 Rf30 systeemwanden
1.200 JB 2000 Rf30 deurgehelen
4.500 m² inbraakwerende gipskartonwanden
500 m² kogelwerend en inbraakwerend schrijnwerk

Uitvoeringstermijn : 1ste helft 2013

22 Jun2012

Oostcampus op tv

Focus-WTV heeft een korte reportage gemaakt over Oostcampus, dit naar aanleiding van de officiële opening op vrijdag 15 juni.

Beddeleem heeft hier in opdracht van Algemeen Aannemer CEI-De Meyer het volgende gerealiseerd :

- Levering en plaatsing van 3.700 m² bubbelstructuren in gietpleister.
- 5 zeshoekige clusters met meer dan 2.000 m² vrijstaande JB 2000 - 2500 en 4000 systeemwanden.
- In de clusters : 1.000 m² gipskarton plafonds en 2.400 m² mineraalvezel plafonds.

U kan de reportage bekijken via de onderstaande link naar de website van Focus-WTV.

Link »

07 Jun2012

BEDDELEEM behaalt PEFC certificaat

De Groep Beddeleem wenst de milieu-impact van haar activiteiten, producten en diensten tot een minimum te beperken.

Eén van de peilers hiervan is, naast het milieumanagement systeem (ISO 14001), het maximaal gebruik van Duurzaam Geëxploiteerd Hout met het PEFC label dat de consument garandeert dat het hout zijn herkomst heeft in duurzaam beheerde bossen.

De Groep Beddeleem heeft zich er toe verbonden een beheersysteem “PEFC Chain of Custody” (controleketen) in te voeren in haar productievestiging te Nazareth.

Certificaat CTIB-TCHN 1164

Link »

Download PDF
11 May2012

Beddeleem scoort 2 MEGA projecten in één week !

Pole Star

Het project Pole Star is de tweede fase van een kantorencomplex voor de nieuwe hoofdzetel van GDF Suez – Electrabel aan het Noordstation in Brussel.

In dit H–vormig gebouw met een totale oppervlakte van 75.000 m²  zullen 3.100 personeelsleden werken die vroeger verspreid zaten over verschillende sites. Dit nieuw gebouw vormt het spiegelbeeld van het reeds in gebruik genomen North Light gebouw waar Beddeleem eveneens 14.000 m² JB wanden geplaatst heeft.
Voor dit gebouw zal Beddeleem in de loop van 2012 opnieuw instaan voor de productie en plaatsing van :

12.000 m² JB 2000 Rf00
1.200 raamgehelen Rf00
350 deurgehelen Rf00

2.500 m² JB 2000 Rf30
350 raamgehelen Rf30
140 deurgehelen Rf30

800 m² nieuwe JB SKY wand !
30 deurgehelen JB SKY

New Orban

Eind 2012 neemt het Directoraat-Generaal Onderzoek van de Europese Commissie haar intrek in het New Orban gebouw gelegen aan de gelijknamige square in Brussel.

Voor dit gebouw met zijn 24.000 m² kantoren kreeg Beddeleem nu ook de bestelling voor 21.000 m² JB 2000 Rf30 systeemwanden en 860 JB 2000 Rf30 deuren.

Eerder dit jaar werd er al gestart met de plaatsing van 18.000 m² JB Cool klimaatplafonds.

16 Mar2012

Politietoren Brugge

Het nieuw politiecommissariaat aan de Lodewijk Coiseaukaai te Brugge, naar een ontwerp van “Beel & Achtergael architecten – Technum”, wordt een heel flexibel gebouw dat later makkelijk kan uitbreiden. Van de oorspronkelijk “politietoren” kan echter niet langer gesproken worden.

Het nieuw gebouw zal bestaan uit een administratief en een logistiek complex. In het logistieke deel komen garages, een archief en ook een groot cellenblok. Het administratief complex zal plaats bieden aan een 150-tal personeelsleden. Door de nieuwbouw kunnen verschillende politiediensten in Brugge opnieuw worden gecentraliseerd.

Beddeleem zal er in de loop van 2012 volgende werken uitvoeren :

2.800 m² JB2000 Rf00 systeemwanden
300 raamgehelen op volle hoogte Rf00
100 deurgehelen op volle hoogte Rf00

10 Jan2012

Europese hoofdzetel van Polo Ralph Lauren in Zwitserland

Sinds 2003 heeft Polo Ralph Lauren zijn verschillende Europese entiteiten ondergebracht in een Europese hoofdzetel gevestigd in Genève.

Beddeleem kreeg de opdracht om mee te werken aan de inrichting van de nieuwbouw kantoren van deze hoofdzetel.

Er zullen volgende JB producten geplaatst worden :

1.300 m ² JB 4000 en 2.350 m² JB 2000 wanden
105 stuks JB 4000 en 32 stuks JB 2000 deuren

02 Dec2011

PSA Peugeot Citroën - Vélizy

In het najaar heeft Beddeleem het contract binnengehaald voor inrichtingswerken in het grote Research & Development center van PSA Peugeot Citroën in Vélizy nabij Parijs. Deze site huisvest zowel de ontwerpstudio’s als de innovatie teams.

De uitvoering is ondertussen opgestart en zal duren tot mei 2012.

Uit te voeren werken :

7.500 m² mineraalvezelplafonds
3.000 m² JB 2000 systeemwanden
300 JB 2000 raamgehelen
120 JB 2000 deurgehelen
100 JB DOOR deurgehelen

24 Nov2011

Ocean House Zaventem

Beddeleem heeft door Befimmo de volledige renovatie toegewezen gekregen van het Ocean House in het business park Astra Garden in Zaventem.
Het bestaand gebouw met een totale oppervlakte van ong. 4.000 m², verdeeld over 4 verdiepingen, wordt volledig gestript en opnieuw ingericht.
Beddeleem zal instaan voor de uitvoering en de coördinatie van zowel de afbraakwerken als de nieuwe inrichtingswerken.

+- 4.000 m² metalen JB CEILING plafonds
+- 100 JB DOOR deurgehelen
+- 4.000 m² tapijt
Alle schilderwerken
Vernieuwing van alle sanitairen
De nieuwe inrichting van de inkomhal
HVAC, elektriciteitswerken en zelfs de zonnepanelen

Aanvang der werken : november 2011
Einde der werken : februari 2012

14 Oct2011

Beddeleem behaalt certificaat EN ISO 14001 : 2004

Het milieumanagementsysteem richt zich speciaal op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Via dit systeem wordt structureel aandacht besteed aan het milieu in onze bedrijfsvoering.

Hierbij staan twee belangrijke uitgangspunten centraal :

Voldoen aan de gangbare wet- en regelgeving en beheersing van milieu-risico's.
Streven naar een permanente verbetering van de milieuprestaties van ons bedrijf.

Download PDF
12 Aug2011

Residence Palace te Brussel

BEDDELEEM levert en plaatst wanden en plafonds voor het prestigieus project RESIDENCE PALACE !

Sinds 2002 vergadert de Europese Raad in het Justus Lipsius gebouw. Door de toetreding van een groot aantal nieuwe lidstaten werd dit echter te klein. Daarom werd beslist om blok A van het nabijgelegen Residence Palace te vernieuwen en uit te breiden.

In de nieuwe hoofdzetel zullen de kantoren van de President van de Europese Raad en verschillende delegaties (Lidstaten, Europese Commissie, Europees Parlement, bezoekers van derde landen) ondergebracht worden, samen met het Secretariaat-Generaal van de Europese Raad.

Aan de voorkant van het gebouw komt een nieuwe constructie die een lantaarn voorstelt en die de hoofdingang zal bevatten. Deze constructie zal er uitzien als een grote glazen kubus waarvan de gevels worden aangekleed met een patchwork van oude houten ramen uit alle Europese landen. In de kubus komt een volume waarin o.a. conferentiezalen, perszaal, cafetaria, restaurant, … worden geïntegreerd. Tussen het Justus Lipsius gebouw en de kubus worden ook twee passerellen voorzien die beide gebouwen met elkaar zullen verbinden.

Beddeleem zal er in de periode aug. 2011 – juli 2013 volgende werken uitvoeren :

Wanden :
6.000 m² JB 2000 Rf30 verplaatsbare wanden
30.000 m² gipskarton wanden

Plafonds :
11.000 m² gipskarton plafonds
8.000 m² metalen plafonds

Download PDF
31 May2011

Oost@work

Ter promotie van de Oost-Vlaamse bouwbedrijven heeft AVS een gedeelte van de uitzending Oost@work gewijd aan Beddeleem.

Bekijk video
08 Apr2011

Beddeleem bouwt langste wand uit zijn geschiedenis.

Beddeleem leverde en plaatste een wand van 350 meter lang, in één stuk, binnenin de nieuwe voetgangersverbinding op de campus van UZ Gent.

Concept :
De campusader is een bovengrondse, overdekte voetgangersbrug die verschillende gebouwen op de campus met elkaar verbindt. De overdekte voetgangersbrug zal gebruikt worden door het personeel en voor het verplaatsen van bedpatiënten tussen gebouwen.
Het bouwwerk zal zowel overdag als ’s nachts duidelijk waarneembaar zijn en een ruggengraat vormen voor de UZ-campus. In een tweede fase zal de campusader doorgetrokken worden tot gebouw K4.

24 Mar2011

Beddeleem goes green !

In het kader van een duurzaam energiebeleid en een groen imago, investeert Beddeleem in een fotovoltaïsche zonne-installatie van meer dan 1 Megawattpiek !!!

De zon ligt als onuitputbare energiebron aan de basis van heel wat vormen van duurzame energie. Uit dit zonlicht zullen we voortaan de energie halen om al onze elektriciteit op te wekken.

Op de 26.000 m² dakoppervlakte van onze fabriek in Nazareth komen meer dan 5.500 zonnepanelen, goed voor ongeveer 1,1 Megawatt piek vermogen. Hiervan zal gemiddeld 50% dienen voor eigen verbruik en zal 50% teruggestuurd worden naar het net.

Duur der werken : april - juni 2011.

11 Mar2011

BEDDELEEM HERSCHIKT

Van de uitstap van vennoot Peter Beddeleem maakt Beddeleem gebruik om de structuur van het aandeelhouderschap te vereenvoudigen. De 25% aandelen van Peter Beddeleem worden overgenomen door de 3 andere vennoten. Hij zoekt andere horizonten op buiten de firma.

Download PDF
08 Mar2011

VIVAQUA

Half maart startten wij als hoofdaannemer de renovatiewerken van de hoofdzetel van VIVAQUA gelegen aan de Sint Michielskathedraal in Brussel. VIVAQUA is één van de belangrijkste drinkwaterproducenten van België.
Beddeleem werkt hiervoor in tijdelijke vereniging met ITB en zal ook instaan voor de coördinatie van de technieken.

Uit te voeren werken :

5.600 m² JB FLUSH systeemwanden waarvan 600 m² in hoogwaardig houtfineer
        • 160 stuks JB FLUSH Rf00 deurkaders
        • 1220 stuks JB FLUSH raamkaders
Inrichting auditorium, vergaderzalen, cafetaria
8 kitchenettes
8 loungemeubels
1.250 m² massief eiken parket
300 m² Carrara marmer

Budget : 4,5 Mio €
Aanvang der werken : half maart 2011
Einde der werken : eind juni 2011

28 Feb2011

BEDDELEEM haalt 2e fase KAM gebouw binnen !

Het “Kamgebouw” aan het station aan de Koning Albert I-laan in Sint-Michiels-Brugge werd ontworpen door Eurostation in opdracht van de NMBS-Holding. Het gebouw, dat zijn naam te danken heeft aan de vorm, telt 6 bovengrondse bouwlagen.

Het omvat 34.000 m²  kantoren, een ondergrondse parking voor 800 wagens, een fietsenstalling voor ca. 1000 fietsen en een nieuwe stationsingang.

De tunnels onder de perrons, de perrons zelf en de overkappingen ondergingen een grondige renovatie.

Het kantoorgedeelte zal een aantal NMBS-diensten en het Vlaams Administratief Centrum, dat plaats biedt aan 800 ambtenaren, huisvesten.

In opdracht van de THV Antwerpse Bouwwerken-Van Laere heeft Beddeleem reeds in een eerste fase volgende werken uitgevoerd :

• Gipskartonwanden : 4.000 m²
• Systeemplafonds : 16.000 m²
• JB-wanden : 6.000 m²
• JB-door : 50 stuks
• Metalen gordijnkasten : 1.600 stuks

Momenteel zijn onderstaande werken nog in uitvoering :

• Gipskartonwanden : 3.000 m²
• Systeemplafonds : 16.000 m²
• JB-wanden : 6.000 m²
• Metalen gordijnkasten : 1.600 stuks

07 Feb2011

Bestuurs- en dienstencentrum Oostcampus

De gemeente Oostkamp verbouwt momenteel het industrieel gebouw van de voormalige Coca-Cola site aan de Siemenslaan om er haar gemeente- en OCMW-diensten in onder te brengen.

Het 5.000 m² grote gebouw zal volledig worden heringericht naar een revolutionair concept van de Spaanse architect Carlos Arroyo. Het multidisciplinair kantoor ELD Partnership zal instaan voor de projectopvolging.

In het gebouw komt een grote overdekte ruimte waarin modulaire clusters zullen worden ondergebracht.
Beddeleem zal er in opdracht van Algemeen Aannemer CEI-De Meyer instaan voor de levering en plaatsing van 3.700 m² bubbelstructuren in gietpleister. Er worden 5 zeshoekige clusters uitgevoerd met meer dan 2.000 m² vrijstaande JB 2000 - 2500 en 4000 systeemwanden.
In de clusters komen 1.000 m² gipskarton plafonds en 2.400 m² metalen plafonds.
Aanvang der werken Beddeleem : april 2011
Einde der werken Beddeleem : december 2011

05 Feb2011

Universiteit Gent kiest Beddeleem voor het project "Kantienberg"

PPS Kantienberg is een nieuw studentenhome van de Universiteit Gent en situeert zich aan de Overpoort. Het gebouw omvat 715 studentenkamers (waarvan 129 comfortkamers), een ondergrondse parking, een fietsenstalling en een studentenrestaurant met 600 zitplaatsen.

Het gaat om 25.000 m² gipskartonwand met daarin een 1800 deurgehelen JB DOOR !

Aanvang : eind augustus 2010
Einde der werken: eind oktober 2011

16 Jan2011

MG Tower Gent

Voor het prestigieus project "MG Tower", gelegen langs de E40, naast de nieuwe ontwikkelingszone The Loop waar zich oa Flanders Expo bevindt, zal Beddeleem instaan voor de levering en plaatsing van 5.000 m² gipskartonwanden, 17.000 m² metalen plafonds en 3.000 m² JB COOL klimaatplafonds.

De toren zal met zijn 27 verdiepingen de hoogste toren van Gent worden (119 m) en plaats bieden aan 20.800 m² kantoorruimte (1.200 werkplekken), 430 ondergrondse parkeerplaatsen en 150 fietsenstallingen.

Aanvang : september 2011

20 Dec2010

Beddeleem International opent kantoor in Parijs

Beddeleem International heeft zijn nieuw kantoor voor de vertegenwoordiging op de Franse markt ondergebracht in de "Tour Pleyel" aan de noordrand van Parijs.
Van hieruit wordt een permanente opvolging verzekerd van alle activiteiten op vlak van wanden, metalen plafonds en klimaatplafonds.

25 Oct2010

BEDDELEEM werkt mee aan de verkeersveiligheid.

Sinds eind oktober 2010 werd één van de vrachtwagens van Beddeleem uitgerust met een dodehoekwaarschuwingssysteem. Het gaat hier om een test gelanceerd door ontslagnemend staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe. Het systeem waarschuwt de chauffeur wanneer fietsers of voetgangers te dicht bij de vrachtwagen komen. Indien het systeem goed werkt zou het kunnen verplicht worden op alle vrachtwagens.

Journaal op Eén - 25/10/2010

Bekijk video
09 Oct2010

Beddeleem breidt zijn productgamma uit met kantoormeubilair

Beddeleem wenst hiermee tegemoet te komen aan de steeds groter wordende vraag om naast verplaatsbare JB wanden, plafonds en totale afbouw ook projectmeubilair aan te bieden. Enerzijds wordt een "private label" collectie uitgewerkt die naar afwerking toe (bureaublad, lakwerk, onderstel,...) volledig aangepast kan worden aan de materiaalkeuzes die ook gemaakt zijn voor o.a. de verplaatsbare JB wanden (lakwerk van de profielen, afwerking van de deurbladen, enz.). Anderzijds worden ook de producten aangeboden van de Duitse bureaumeubelfabrikant "König & Neurath" : - bureaustoelen - bureaus - kasten en kastenwanden - vergadermeubilair - directiemeubilair - baliesystemen

Bekijk video
06 Oct2010

Bouygues Telecom - Project Mozart

Beddeleem heeft zijn eerste belangrijke stappen met JB wanden in Parijs gezet!
Eind september hebben het personeel en de directie van Bouygues Telecom hun intrek genomen in de gloednieuwe kantoren in de 23 verdiepingen tellende Mozart toren.
Beddeleem zorgde voor de levering en plaatsing van 32.000 m² plafonds en 8.500 m² JB systeemwanden.

De kantoren werden ingedeeld met een mix van JB 2000 en JB SKY met 295 JB deurgehelen op volle hoogte.
Twee directieverdiepingen zijn afgewerkt in hoogwaardige notelaar.
Naast de plafonds en de wanden in de kantoren realiseerde Beddeleem ook nog :
- 100 identieke vergaderboxen
- 32 ronde copy en coffee corners
- 35 grote vergaderzalen
- 20 telefooncabines
- 6 cafetaria's