'Konrad Adenauer', nieuwe kantoren Europees Parlement te Luxemburg

Beddeleem is trots te mogen melden dat het meewerkt aan de afwerking van de nieuwe kantoren voor het Europees Parlement in het 'Konrad Adenauer'-gebouw te Luxemburg. Beddeleem zal 27.500 m² JB® wanden plaatsen, waarvan 11.000 m² glaswanden en 1.030 deurgehelen.

Het gebouw is vernoemd naar de eerste Bondskanselier van het toenmalige West-Duitsland. Konrad Adenauer is een van de meest opmerkelijke figuren uit de Europese geschiedenis. Het Europa zoals wij dat nu kennen, zou niet mogelijk zijn geweest zonder het vertrouwen dat Adenauer via zijn coherent buitenlands beleid bij andere Europese landen wist op te wekken.

Het gebouw zal van grote betekenis zijn voor de Europese instellingen in Luxemburg. Met een totale oppervlakte van 250.000 m² zal het nieuwe complex aan 3000 kantoren, 10 vergaderzalen en 4 video-conferentie vergaderzalen onderdak bieden. Hierdoor zullen de verschillende diensten, nu gehuisvest in verschillende gebouwen, gecentraliseerd worden.

Betrokken architecten zijn Art & Build (B), Tetra Kayser (LU), Studio Valle (IT), Heinle, Wischer und partner, Frei Architekten (D).

scroll to top