Cradle to Cradle TM Brons

Beddeleem haalt zijn tweede slag binnen op het Cradle to Cradle® front.

De wandsystemen JB 2000 METAL, JB FRAME en JB FLUSH behalen Cradle to CradleTM Brons. Vorig jaar behaalden de wandsystemen JB SKY, JB PURE en JB 4000 al Cradle to CradleTM Zilver.

Alles samen heeft Beddeleem dus al zes gecertificeerde wandsystemen en hier houdt het niet op! Nieuwe certificeringen zitten al volop in de pijplijn.” Dit vergt een hoop inzet van onze mensen en leveranciers, maar we zijn ervan overtuigd dat duurzaam ondernemen de toekomst is”, getuigt de directie.

Cradle to Cradle® is een nieuw business model met als streefdoel producten zo te ontwerpen dat ze van begin tot eind veilig en herbruikbaar zijn.  Dat vraagt om een geheel nieuwe samenwerking tussen leverancier, producent, gebruiker en verwerker. Cradle to Cradle® is bijgevolg een strategie voor product- en procesinnovatie waarin het sluiten van materiaalkringlopen centraal staat. Het is de uitdaging om producten te ontwikkelen die veilig en gezond zijn voor mens en milieu en die bovendien na gebruik volledig tot waardevolle grondstoffen te ontmantelen zijn of juist afbreekbaar zijn in de biosfeer.

Cradle to Cradle® draait rond 5 criteria: gezonde materialen, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. Er wordt op elk van deze punten een score gegeven, de minst hoge score is de eindscore van het product. De scores gaan van basic naar brons, zilver, goud tot platina.

Beddeleem behaalt op hergebruik van materialen, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid en bedrijfsethiek, zilver. Op hernieuwbare energie zelfs goud. De beslissende factor bij de producten van Beddeleem is het gebruik van gezonde materialen. Dit is ook de factor waarbij je het meest afhangt van de leveranciers. Beddeleem werkt daarom samen met leveranciers waarvan de producten ook gecertificeerd zijn onder de noemer Cradle to Cradle®. “Op deze manier werken producent en leverancier samen aan betere producten”.

scroll to top