Akoestisch comfort op kantoor

Wat bepaalt een goede werkomgeving? Wanneer kunnen we het beste en het meeste werk verzetten? Welke factoren spelen hierin een rol? Uit onderzoek is gebleken dat een goede ruimteakoestiek de belangrijkste rol speelt bij een aangename werkomgeving. Het gevoel van privacy volgt kort erna op de tweede plaats. Andere factoren zijn licht, ergonomie van de werkplek, sfeervolle werkomgeving, ICT-faciliteiten, binnenklimaat en een opgeruimde en schone werkplek.

Voor elke taak is een ander level van concentratie vereist en daar kan de werkgever op inspelen. Door het nieuwe werken zijn landschapskantoren bezig aan een opmars. Om deze echter te optimaliseren moet er met verschillende factoren rekening gehouden worden. Ruimteakoestiek is hier de belangrijkste. Met de juiste akoestische elementen in het interieur kan u geluidsoverlast sterk verminderen. Bevestig aan het plafond of aan de wanden akoestische elementen om ongewenst geluid te absorberen. Plaats tussen twee werkplekken een scherm dat minimum 140 cm hoog is.

Voor sommige taken zal een andere omgeving wonderen doen. Zorg ervoor dat werknemers zich vlot kunnen verplaatsen bij het uitvoeren van verschillende taken. Voorzie ook verschillende typen ruimtes want niet iedereen werkt het best in dezelfde omstandigheden. Voorzie bijvoorbeeld een concentratieruimte waar men met meerdere personen in stilte kan werken of met het hele team samen naar een deadline kan streven. Een andere optie is concentratiebubbels voorzien waar men alleen of met enkele personen kan in werken of vergaderen. Bij deze concentratiebubbels is het belangrijk dat deze niet te clean aanvoelen, dat zorgt voor onbehagen. Probeer te werken met warme materialen zoals hout of stof.

Bubble

Beddeleem probeert in te spelen op de verschillende trends in de kantoorwereld en creëert voor elke werksituatie de meest gepaste omgeving. Met JB QBE biedt Beddeleem een oplossing. Of het nu gaat om een geïsoleerde werkplek, een brainstormruimte, een vergaderzaal, de JB QBE bubble zorgt voor de gewenste afzondering in een open kantoorlandschap. Door het strakke, tijdloze design kan u de JB QBE in ieder concept inplannen. Het systeem is modulair en flexibel naar afwerking toe aangezien het compatibel is met verschillende JB systeemwanden van Beddeleem, en verschillende plafondsystemen. Hierdoor kan het ruimte-in-ruimte concept perfect worden afgestemd op uw totaalproject. Voor elk concept het juiste design. Gaat u voor een transparante look, dan kiest u voor de JB QBE 01. Past een robuustere look beter binnen uw ontwerp, dan kiest u voor de JB QBE 02.

Traditionele bureaus

Het nieuwe werken, waar het ruimtegevoel een belangrijke rol speelt, wordt uiteraard niet door elke werkgever geïmplementeerd. Waar er vroeger gecombineerd moest worden met een volle systeemwand om het gewenste akoestisch comfort te bekomen, kan dit nu volledig ingevuld worden met het nieuwe moderne JB PURE 100 wandsysteem dat staat voor transparantie en akoestisch comfort. Met zijn minimalistisch design past het binnen elk project.

JB PURE 100 maakte in 2018 zijn introductie. Hiermee zette Beddeleem een nieuwe trend: transparantie zonder in te boeten aan comfort. JB PURE 100 biedt een antwoord op de huidige akoestische vereisten in de kantoorwereld en doet dit met glans. De glaswand steekt er met een geluidsisolatie tot max. 51 dB met kop en schouders bovenuit. De wand is beschikbaar in 3 akoestische versies: 45 dB, 49 dB en 51 dB. De akoestische prestatie wordt weergegeven met een getalswaarde volgens de NBN EN ISO 717-1 en met de klasse volgens de NBN S01-400.

Het dubbel beglaasd wandsysteem met een dikte van 100 mm heeft een tijdloos karakter met een minimum aan profielen. De aluminium profielen geven een slanke indruk, maar vangen nog steeds de nodige bouwtoleranties op. De systeemwand die Cradle to Cradle Silver behaalt is een perfect voorbeeld van hoe Beddeleem verantwoord omgaat met materialen en gebruik maakt van innovatieve technieken.

Verse lucht graag

Een ruimte voorzien van voldoende ventilatie vormt geen probleem! Een integreerbaar en akoestisch luchtdoorstroomelement in onze volle systeemwand JB 2000 en het glazen wandsysteem JB PURE 100 zorgt voor frisse lucht in elke ruimte, ook in een JB QBE. In de volle systeemwand kan het element zowel in de wand als boven de deur ingewerkt worden. Bovendien heeft een luchtdoorstroomelement boven de deur geen invloed op de akoestische waarden van het deurgeheel en de wand. Bij de glazen systeemwand JB PURE 100 wordt het luchtdoorstroomelement ingewerkt in een module naast de deur met niet transparant glas. Dit heeft geen invloed op de akoestische waarde van het geheel (tot een breedte van 0.5 m).

scroll to top